Начало BG Лондон Камерън иска да обвърже познанията по английски с помощите в Англия

Камерън иска да обвърже познанията по английски с помощите в АнглияКатегория BG Лондон | 2016/03/14 at 8:35 AM | 62
Коментари ->> Добави Коментар

Дейвид Камерън планира да лиши от помощи във Великобритания онези имигранти, които не знаят английски

В радикален опит да намали рязко разходите на страната за социални помощи във Великобритания за имигрантите министър-председателят планира да спре практиката на осигуряване на преводачи на държавни разноски за имигрантите, които не знаят английски език.

Този ход ще който ще засегне и други живущи на Острова, които не знаят езика.

Торите се надяват, че карайки ново-пристигащите имигранти сами да се справят с попълването на документите за получаването на социални помощи ще затруднят идващите от България и Румъния и ще окуражат вече живущите във Великобритания да усъвършенстват познанията си и освен това ще се спестят пари от преводачи.Обявяването на промените бе забавено поради диспут между коалиционните партньори Дейвид Камерън и вицепремиера Ник Клег от Либералдемократическата партия, който се възпротиви на решението.
За момента това, че английският език не е пречка за получаването на помощи и имигрантите не трябва да доказват дали го владеят.

Преводачески услуги се предлагат във всички Jobcentres докато местните съвети предоставят информационни листовки на десетки различни езици.

Най-новите данни показват, Министерството на труда и пенсиите (DWP) харчат £ 5,000,000 годишно за езикови услуги. Около 415 000 от тях се използват за преводи на документи.

Министерството на труда и пенсиите използва преводачи 271 695 пъти в рамките на една година, за подпомагане на чуждестранните ищци, сочи статистиката.

Службите предлагат преводачески услуги на повече от 140 езика, включително виетнамски, исландски, както и по-често срещаните полски, чешки и словашки.

В повечето случаи имигрантите получават помощ за попълване на документите си от преводачи в специализирани кол-центрове, когато посетят съответния Jobcentre. Близо 22 000 души месечно се възползват от услугите на преводачите. Услугите лице в лице се ползват от близо 13 000 души годишно.Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама