Кандидатстване за помощи

      Публикувано на Friday, 30 November , 2018      1453 Прегледа     
Кандидатстване за помощи

  • Полезно

Наемателите, които са на помощи

Чисто формално можем да ги разделим на две групи. В първата влизат хората, живеещи в т.нар. council flats. Tе са регистрирани в Housing Association, нямат никакви пари и на тях им се плаща всичко. Те живеят в жилища, които са дадени от собствениците им за стопанисване за 10 годишен период от местната община. Наемите, определени от Асоциацията са напълно символични, от порядъка на примерно 200 паунда за цяла двустайна къща, която иначе на пазарни наемни цени излиза около 1000 паунда. Хората живеещи в нея се обръщат за помощ към общината, която в крайна сметка поема плащането на този наем.
Слава богу, не знам да има много такива българи. А и тази хора няма какво да ги коментираме, защото те са уредени на гърба на държавата и правят какво ли не само и само да си запазят статута. Умишлено не работят и почват да се разболяват ей така, седейки на дивана, защото не няма дори и най-елементарен фитнес в ежедневието им.

Във втората група влизат хората, на които в даден момент им идва времето да си сменят квартирата или да си наемат самостоятелно място.

Стартираме търсенето на нова квартира

Първите два варианта, които идват наум, са да се свържем с агенция или да намерим подходяща оферта от сайт като GumTree. Отивайки в GumTree всъщност пак стигаме до някаква агенция, защото повечето агенции рекламират там, или пък попадаме на частен хазяин. Безспорно, това е по-предпочитаният вариант, защото е логично когато насреща има само един човек, проверките да минат по-безпроблемно и с него да можем по-лесно да се договорим. В този случай трябва да сме особено внимателни относно договора, който подписваме. Той е ключът към нормалното ни пребиваване в тази квартира, пък бил той 2 или 20 страници.

Как гледат квартирните агенции на думата „бенефити”

Всички те бързат да се осведомят още …….към цялата статия

Източник: БГ Вестник


Етикети:
Категория Полезно | 2018/11/30 последна редакция в 9:40 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1454 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки