Кандидатстване за студентски заем на Острова

      Публикувано на Monday, 26 March , 2018      6 Прегледа      Коментари Добави коментар
Реклама
Кандидатстване за студентски заем на Острова

  • BG Лондон

Ако ще бъдете студент в Обединеното кралство следващата година и искате да кандидатствате за финансиране сега е момента, защото Student Loans Company вече приема формите на кандидатите за студентски заеми.

След като вие ще бъдете нов студент , който кандидатства за заем ще трябва да попълните форма EU13N, а също така и EU Tuition Fee Loan Request Form. В случай обаче, че вие вече сте студен, ще получите писмо от Student Loans Company с информация за финансирането ви през следващата година. В самото писмо ще намерите формата EUPR1a, като част от него ще бъде попълнена, а останалото ще трябва да се попълни от вас.

След като попълните всичката информация трябва да изпратите писмото обратно, за да може финансирането ви да продължи през следващата учебна година. Съобразявайте се със срока за изпращане на формите, който е девет месеца след началото на академичната година. Ако вие сте одобрен студентското финансиране ще бъде изпратено на университети, който сте посочили.

От университета ще поискат от вас да представите писмото си, с което можете да докажете, че се потвърждава статута на финансирането ви.

След тези процедури, ако всичко е наред вие отново ще получите писмо, в което ще потвърдят плащането на таксите за обучението ви. От се иска да го представите когато се записвате в избрания от вас университет. Обикновено писмото трябва да бъде получено от вас в началото на академичната година по време на Registration Week.

В случай, че не сте получили такова потвърждение за финансирането ви, задължително трябва да се свържете със Student Finance England (SFE) и да поискате повече информация за случващото се. Ако вие не представите това потвърждение за отпускане на студентски заем, ще започнете да получавате запитвания от самия университет как ще заплатите учебната такса.

Трябва да посетите Finance Office на университета, в който сте избрали да се обучавате и да дадете информация за кандидатстването за отпускане на заема като Customer Reference Number (предоставен от SFE), и да бъдете доста убедителни, че все още нямате отговор и не е по ваша вина.

Задължително пазете бележката си, която са ви дали когато сте изпратили документите си до SFE, защото в такъв случай тя ще ви послужи като доказателство, че вие сте кандидатствали и в момента вашите документи все още се обработват. При условие, че образованието ви започва на или след 01.09.2013 година, вие ще трябва да получите студентското финансиране под формата на студентски заем за курсове до:

1. £9,000 за full-time students или full-time distance learning students
2. £6,000 за full-time students, обучаващи се в предварително одобрен курс в частен университет или колеж.

Ако сте заплащали таксите си за обучение и чак през втората или третата година се нуждаете от финансиране не е необходимо да изпращате паспорт, лична карта и други. Но в случай, че кандидатствате за първи път трябва да изпратите копие от личната ви карта, като то трябва да е заверено от нотариус, защото това е едно от изискванията на SFE.

Ще се наложи да впишете сумата, която ще ви трябва да заплатите образованието си., но ако не знаете точно колко е не се притеснявайте, защото екипа на SFE прави проверки и я поправя, ако има нужда. Ако се поразровите малко повече из сайта на избрания от вас университет със сигурност ще намерите точната сума, която трябва да заплатите,защото тя се оповестява публично. След като попълните формата вие ще трябва да я изпратите до:

Student Finance Services European Team,
Student Loans Company, PO Box 89,
Darlington, County Durham,
England, DL1 9AZ

След като изпратите попълнената форма екипа на на Student Finance Services European Team ще потвърдят, че всичко е получено и отново ще ви изпратят писмо, в което ще има информация за вашия Customer Reference Number. Задължително трябва да запомните и съхраните този номер, защото той ще ви е нужен през цялото време на студентското ви финансиране.

След разглеждането на документите ви ще получите едно писмо , и ще потвърдят сумата която ще ви бъде предложена. Тази сума най-често се равнява на сумата, която се изисква да заплатите като такса за избрания от вас университет. След това потвърждение за финансиране, университета в които сте избрали да се обучавате ще бъде уведомен и парите ще бъдат преведени направо в неговата банкова сметка.

Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/03/26 последна редакция в 10:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
7 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки


Хари Потър е най-четената книга във Великобритания
Лондон Новини от Лондон

Хари Потър е най-четената книга във Великобритания

Излезе ново проучване за най-четените книги във Великобритания, което показва, че Хари Потър все още остава любимия герой…

Искам да вляза с колата си в UК

Глобите за неподаден Tax Return

Как да намалите разходите при отглеждане на дете в Англия

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков България

Антикорупционната комисия иска да конфискува още имоти на Трайчо Трайков

От Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) поискаха от съда конфискация на имущество на бившия икономически и енергиен министър в кабинета “Борисов-1”…

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват България

Протестите заради цените на горивата и стандарта на живот не стихват

Очакват се и днес заявени протести срещу горивата и ниския жизнения стандарт в България, съобщава БНР. Снощи до 21…

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон България

КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон

“На този етап не се очаква ново повишение на цената на топлинната енергия през зимата”, каза председател на…

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона България

Младен Маринов: Призовавам протестиращите да спазват закона

Призовавам протестиращите да спазват закона, да не влизат в провокация с полицията, да изпълняват полицейските разпореждания. Това заяви…

BGM TV

Популярно в BGM TV

Take a tour of U2’s ground-breaking stage – BBC News

135 Прегледа

U2’s Experience and Innocence tour features a double-sided, 30 metre-long LED video screen, which the band can climb…

Последно добавени в BGM TV

29 Прегледа

St Paul’s Cathedral, London

17 Прегледа

The Line That Will Be Crossrail

Кино

Най новото от филмовия свят, трейлъри, кино ревюта

Лайфстайл

Категория новини Интересни лайфстайл събития, шоу, шоу звезди

Любопитно

Категория новини Любопитно

Спорт

Категория новини Спорт

Здраве

Категория новини Здраве