Кандидатстване за студентски заем на Острова

      Публикувано на Monday, 29 July , 2019      3047 Прегледа     
Кандидатстване за студентски заем на Острова

  • BG Лондон

Ако ще бъдете студент в Обединеното кралство следващата година и искате да кандидатствате за финансиране сега е момента, защото Student Loans Company вече приема формите на кандидатите за студентски заеми.

След като вие ще бъдете нов студент , който кандидатства за заем ще трябва да попълните форма EU13N, а също така и EU Tuition Fee Loan Request Form.

В случай обаче, че вие вече сте студен, ще получите писмо от Student Loans Company с информация за финансирането ви през следващата година.
В самото писмо ще намерите формата EUPR1a, като част от него ще бъде попълнена, а останалото ще трябва да се попълни от вас.

След като попълните всичката информация трябва да изпратите писмото обратно, за да може финансирането ви да продължи през следващата учебна година. Съобразявайте се със срока за изпращане на формите, който е девет месеца след началото на академичната година. Ако вие сте одобрен студентското финансиране ще бъде изпратено на университети, който сте посочили.

От университета ще поискат от вас да представите писмото си, с което можете да докажете, че се потвърждава статута на финансирането ви. След тези процедури, ако всичко е наред вие отново ще получите писмо, в което ще потвърдят плащането на таксите за обучението ви. От се иска да го представите когато се записвате в избрания от вас университет. Обикновено писмото трябва да бъде получено от вас в началото на академичната година по време на Registration Week.

В случай, че не сте получили такова потвърждение за финансирането ви, задължително трябва да се свържете със Student Finance England (SFE) и да поискате повече информация за случващото се. Ако вие не представите това потвърждение за отпускане на студентски заем, ще започнете да получавате запитвания от самия университет как ще заплатите учебната такса.

Трябва да посетите Finance Office на университета, в който сте избрали да се обучавате и да дадете информация за кандидатстването за отпускане на заема като Customer Reference Number (предоставен от SFE), и да бъдете доста убедителни, че все още нямате отговор и не е по ваша вина.

Задължително пазете бележката си, която са ви дали когато сте изпратили документите си до SFE, защото в такъв случай тя ще ви послужи като доказателство, че вие сте кандидатствали и в момента вашите документи все още се обработват. При условие, че образованието ви започва на или след 01.09.2013 година, вие ще трябва да получите студентското финансиране под формата на студентски заем за курсове до:

1. £9,000 за full-time students или full-time distance learning students
2. £6,000 за full-time students, обучаващи се в предварително одобрен курс в частен университет или колеж.

Ако сте заплащали таксите си за обучение и чак през втората или третата година се нуждаете от финансиране не е необходимо да изпращате паспорт, лична карта и други. Но в случай, че кандидатствате за първи път трябва да изпратите копие от личната ви карта, като то трябва да е заверено от нотариус, защото това е едно от изискванията на SFE.

Ще се наложи да впишете сумата, която ще ви трябва да заплатите образованието си., но ако не знаете точно колко е не се притеснявайте, защото екипа на SFE прави проверки и я поправя, ако има нужда. Ако се поразровите малко повече из сайта на избрания от вас университет със сигурност ще намерите точната сума, която трябва да заплатите,защото тя се оповестява публично. След като попълните формата вие ще трябва да я изпратите до:

Student Finance Services European Team,
Student Loans Company, PO Box 89,
Darlington, County Durham,
England, DL1 9AZ

След като изпратите попълнената форма екипа на на Student Finance Services European Team ще потвърдят, че всичко е получено и отново ще ви изпратят писмо, в което ще има информация за вашия Customer Reference Number. Задължително трябва да запомните и съхраните този номер, защото той ще ви е нужен през цялото време на студентското ви финансиране.

След разглеждането на документите ви ще получите едно писмо , и ще потвърдят сумата която ще ви бъде предложена. Тази сума най-често се равнява на сумата, която се изисква да заплатите като такса за избрания от вас университет. След това потвърждение за финансиране, университета в които сте избрали да се обучавате ще бъде уведомен и парите ще бъдат преведени направо в неговата банкова сметка.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/07/29 последна редакция в 2:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
3048 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки