КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон

      Публикувано на Tuesday, 13 November , 2018      61 Прегледа      Коментари Добави коментар
КЕВР: Без промяна в цените на тока и парното до края на отоплителния сезон

  • България

“На този етап не се очаква ново повишение на цената на топлинната енергия през зимата”, каза председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов.

Преди дни газовият доставчик „Булгаргаз” направи прогноза за поскъпване на синьото гориво с близо 5% от Нова година, като тази прогноза не е финална.

Окончателното предложение на “Булгаргаз” за корекция в цената на природния газ за първото тримесечие на 2019 г. ще бъде внесено в енергийния регулатор на 11-ти декември.

По повод прогнозата на “Булгаргаз” и при запазване на настоящите тенденциите на пазарите председателят на КЕВР прогнозира, че при коригиране на цената на синьото гориво, това няма да се отрази на цените на топлинната и електрическата енергия.

Цената на суровия петрол преди около месец достигна стойност 86 долара за барел, но постепенно намаля и в момента е малко 70 долара за барел. Ако това се окаже така, защото все пак не може да се говори със сигурност за събития, които са извън България, които са свързани с геополитически интереси и котировки на световните пазари. Но ако се окаже така, мога да заявя, че цената на природния газ ще бъде коригирана, но това няма да доведе нито до повишаване цената на топлинната енергия, нито до повишаване цената на електрическата енергия”, каза Иванов.

По думите му така цените на топлото и тока ще останат непроменени до края на отоплителния сезон.

Етикети:
Категория България | 2018/11/13 последна редакция в 7:50 PM
Източник : Топ Новини | Снимка : Google
62 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки