Ключови работни места зависят от хора, за които Великобритания скоро ще е недостъпна

      Публикувано на Saturday, 23 May , 2020      1854 Прегледа     
Ключови работни места зависят от хора, за които Великобритания скоро ще е недостъпна


Насред продължаващата криза с коронавируса Лондон и Брюксел тази седмица размениха обвинения в неглижиране на търговските преговори за отношенията им след Брекзит.

Същевременно, пандемичната ситуация поставя под въпрос някои от основните обещания на консерваторите, водени от Борис Джонсън, сред които и ограничаването на имиграцията.
Ключови работни места в болниците и селското стопанство зависят от хора, които скоро не биха имали достъп до страната, каза в интервю за “Хоризонт” Майк Сандърс от европейския отдел на Би Би Си:

„Това е много трудна работа. Аз живея в графство Кент в Англия, където се произвежда много храна. И сега по време на разходките ми, позволени в рамките карантината, аз виждам по полетата лехите с готови за бране ягоди, но твърде малки екипи, предимно хора от Източна Европа – от България и Румъния – прибират реколтата.“

„И поне аз не съм видял английски работници да идват, за да компенсират липсата. Тези работници, които законопроектът искат да изключи – сред тях попадат болнични портиери, чистачки, санитарки, работещите в домове за социални грижи. Хора, които сега стават изключително важни за справянето с кризата“, добави Сандърс.


Етикети:
Категория Лондон | 2020/05/23 последна редакция в 7:00 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
1855 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки