Ключовият вот за импийчмънта на Тръмп не успя

      Публикувано на Saturday, 1 February , 2020      591 Прегледа     
Ключовият вот за импийчмънта на Тръмп не успя

  • САЩ

В понеделник сенаторите ще изслушат заключителните аргументи на обвинението и защитата

Американският Сенат гласува против призоваването на свидетели и събирането на нови доказателства в процеса за импийчмънт на президента Доналд Тръмп.
С 51 на 49 гласа контролираният от републиканците Сенат сложи край на стремежите на демократите да бъдат изслушани показанията на свидетели като бившия съветник по националната сигурност Джон Болтън. Смята се, че Болтън има непосредствена информация за усилията на президента да упражни натиск върху Украйна да разследва политическия му съперник – бившия вицепрезидент Джо Байдън.
Това може да даде възможност за оправдаване на Тръмп в близките дни, съобщава Reuters.
Веднага след гласуването лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл заяви, че процесът може да приключи до дни.
Малко по-късно американският Сенат гласува график за останалите етапи от процеса за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, според който крайното гласуване ще се състои в 16 часа източноамериканско време на 5 февруари.

В понеделник сенаторите ще изслушат заключителните аргументи на обвинението и защитата. После сенаторите ще се изкажат дали Тръмп трябва да бъде признат за виновен по повдигнатите две обвинения или да бъде оправдан. Изказванията им ще продължат и във вторник.

Почти сигурно е, че Сенатът ще оправдае Тръмп, тъй като за отстраняването му от власт е необходимо мнозинство от две трети в горната камара, а няма признаци някой от 53-та републиканци да гласува за осъждане на президента.

 

Етикети:
Категория САЩ | 2020/02/01 последна редакция в 11:30 PM
Източник : www.economic.bg | Снимка : Лондон Днес
592 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки