Начало Лондон Кметът на Лондон иска специална сделка за Brexit

Кметът на Лондон иска специална сделка за BrexitКатегория Лондон | 2017/12/08 at 7:00 PM | 40
Коментари ->> Добави Коментар

Кметът на Лондон Садик Хан обяви, че Лондон би трябвало да получи специална сделка във връзка с Brexit,

която да позволи на града да остане в единния пазар и митнически съюз на Европейския съюз, ако на Северна Ирландия бъде позволено това, предаде Reuters.

На преговорите с ЕС за Brexit днес Лондон се съгласи да гарантира,

че Северна Ирландия ще остане свързана с европейските регулации и няма да има “твърда” граница между Великобритания и Ирландия.Съобщенията за сделката обаче разгневиха северноирландските съюзници на британската премиерка Тереза Мей и двамата с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обявиха, че няма споразумение и че преговорите по този заплетен въпрос ще продължат.
“Огромни последици за Лондон, ако Тереза Мей приеме, че е възможно част от Великобритания да остане в единния пазар и митническия съюз след Brexit”, заяви Хан в Туитър. “Лондончани в огромното си мнозинство гласуваха за оставане в ЕС и подобна сделка тук би могла да защити десетки хиляди работни места”, каза той.
http://www.economic.bg/


Етикети: # # # # #

Категория Лондон | 2017/12/08 at 7:00 PM
41 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама