Когато вече не си турист в Лондон

      Публикувано на Tuesday, 25 September , 2018      1358 Прегледа     
Когато вече не си турист в Лондон

  • BG Лондон

Наслаждавай се на Лондон, дори когато си в матрицата по започване на работа.  Неделна туристическа разходка и… Готови! Старт!

Интервюта, курсове, телефонни разговори, обиколки по агенции за подбор на персонал – всичко това е познато на всеки, стъпил в Лондон, търсейки работа.
На новодошлите – честито! И аз съм от тях. Затова да си стиснем ръцете, да се подкрепим, да си дадем кураж и да започваме. Не е лесно, но няма невъзможни неща.

Всеки е дошъл тук по свое желание, а дори и притиснат от обстоятелства, решението е пак лично. Да не се сърдим на никого и да направим най-доброто за себе си. Не обичам да съветвам, и това не е съвет, но борбата за съществуване в много случаи оскотява, отнема души, вкарва агресия, ражда измами. Нека се запазим, докато се трудим за хляба. Има толкова много неща, които заслужават нашето внимание. Хубави неща, които да ни крепят в битието.

И аз направих точно това преди старта и смятам да го правя във всеки един свободен момент. Наградих очите, наградих сърцето си с разходка из любими места в Лондон. Не е задължително да са забележителности. Просто места за зареждане, за стартиране на новия ден, на новия месец, на новото начало. Харесвам Лондон, шума му, многообразието от хора, динамиката, автентичността на живеещите в него, модните приумици, различните акценти. Въпрос на лична симпатия.

При мен видимо тя е ясна. Със сигурност ще има такива, които да ми опонират, да не са съгласни с позитивния ми тон, да не харесват „лудницата Лондон“ – ОК, но да не се връщаме пак на старата тема за избора, който всеки е направил.

И понеже казах, че се наградих, това включваше доста ходене пеш. Обичам да вървя и да гледам хората. Останалото е всекидневие – автобус, метро, метро, автобус. Опитах се видя видяното малко по-иначе. Прекрасно слънце, чудесни облаци, кратък дъжд – удоволствие. Красив ден, затова и Ви споделям преживяното. I feel good.

Следпразнично и предпразнично, между Баба Марта и Националния празник, Лондон не ни пречи да бъдем добри и готини.

Филипина Храброва за BG Media London

 


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/09/25 последна редакция в 5:00 AM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1359 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки