Кои качества ценят специалистите по прием на студенти в САЩ и Великобритания

      Публикувано на Saturday, 13 May , 2017      116 Прегледа     
Кои качества ценят специалистите по прием на студенти в САЩ и Великобритания

  • BG Лондон

Ако сте поели в преследване на диплома за висше образование от университет в САЩ или Великобритания, вероятно вече сте се запознали с многобройните изисквания за кандидатстване.

Сигурно знаете, че за успешния прием се нуждаете освен от блестящи академични резултати и от значителен набор от релевантни личностни характеристики, които да ви отличат от конкуренцията.Да се представи човек в най-добрата си светлина обаче се оказва по-трудно, отколкото всъщност изглежда.

Често едно от предизвикателствата, с които се сблъскват кандидатите за висше образование в чужбина,е как да подберат качествата и уменията, върху които да акцентират, така че да направят впечатление на хората, които осъществяват подбора за прием.

Оказва се, че успешните кандидат-студенти трябва да притежават най-вече страст към избраната специалност и добро ниво на владеене на писмен английски език. Това са двете достойнства, които получават най-висока оценка – убедителните 93% в десетия Доклад на университетските специалисти по прием (10th Annual University Admissions Officers Report), цитиран от сайта topuniversities.com.

Проучването е изготвено от международните организации за висше образование ACS International Schools, International Baccalaureate Organisation и International Baccalaureate Schools and Colleges Association. В допитването са участвали 80 експерти по прием от Великобритания и 20 специалисти от САЩ.

На второ място в своеобразната класация се нарежда позитивния подход към учебния процес – 86% , а на трето със 72% е класирана способността за самостоятелно мислене и работа. Може би изненадващо, но математическите способности заемат едва четвърто място с 61%.

Другата голяма изненада в отговорите на специалистите по прием се крие в дъното на класацията, където се нареждат атрибути традиционно считани от кандидатите за важни. Това са работен опит (12%), предприемачески дух (12%) и участие в общественополезни дейности и доброволчески инициативи (6%).

Качества на кандидат-студентите и как те се оценяват
от университетските специалисти по прием
Качество университетски специалисти по прием, които са оценили съответното качество като важно/много важно
Страст към избраната специалност           93
Добро владеене на английски език (писмен)           93
Положително отношение към учебния процес           86
Способност да мислят и работят самостоятелно           72
Математически способности           61
Доказателство, че са постигнали успех, въпреки че са имали труден старт, произход или среда на живот           42
Опит на отговорни позиции           35
Разбиране за глобални или културни различия           24
Работен опит           12
Предприемачески дух           12
Участие в общественополезни дейности и доброволчески инициативи           6
Източник: ACS International Schools, IB, IBSCA University Admissions Officers Report 2015
Етикети:
Категория BG Лондон | 2017/05/13 последна редакция в 9:00 PM
Източник : | Снимка :
117 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки