Кои са най-популярните дестинации за работещи емигранти?

      Публикувано на Friday, 5 July , 2019      1415 Прегледа     
Кои са най-популярните дестинации за работещи емигранти?

  • BG Лондон

Сингапур може и да носи титлата на „най-скъпи град в света“,

но остава в същото време и най-популярното място на напуснали родните си страни хора за живот и работа, сочи годишното изследване сред чужденците, извършено от британската банка HSBC.

Чужденците възхваляват града-държава поради сериозните възнаграждения там, възможностите за развиване на кариера и качеството на живота.

И въпреки притеснително високите жизнени разходи, включително транспорта, чиито цени са три пъти по-високи от тези в Ню Йорк, повече от една четвърт от отговорилите в запитването сред изселниците от 2015 г. казват, че заработват годишно по и над 200 000 долара. Заплатите или възможността да напредваш в кариерата често са сред големите стимули за заминаване в чужбина, но увеличаващ се брой изселници заминават в нови държави по лични, а не по финансови причини, сочи проучването на HSBC. Трима от всеки петима от участниците в допитването казват, че те не са усетили незабавно увеличаване на заплатата си, но повече от половината – 53%, казват, че качеството на живота им се подобрява след преместването, предаде БГНЕС.
Направленията, по които изселниците се насочват за преместване в името на подобряване благосъстоянието си, са Нова Зеландия, Испания и Португалия, докато Швеция е най-притегателна за изселници със семействата им, благодарение на широките възможности за гледане на деца и относително лекия режим за организиране на училищата.

Общо 21 950 души от 39 страни са отговорили на въпросите по изследването на HSBC за 2019 г. Банката поискала от тях да споделят своите възгледи по широк кръг въпроси – от кариера и финансово благосъстояние до жизнен стандарт. Нова Зеландия, Швеция, Бахрейн и Германия завършват челните пет дестинации за изселници, докато Египет, Италия и Бразилия са на дъното на списъка. Допитването не взима предвид въпроси като права на човека, които според Хюмън райтс уоч, остават „високо проблемни“ в Бахрейн (намира се на четвърто място в класацията) и „сериозно проблемни“ в Обединените арабски емирства (на девето място). Най-облагодетелстващите пакети все още идват от района на Близкия изток. Около 80% от изселниците в допитването в Оман получават надбавки за самолетни билети при пътуване до дома си, а в Катар 75% са с надбавки за настаняване.

Средно в света по тези две пера размерът е 33%. Облагите по договор извън Близкия изток са доста по-редки. Само половината от изселниците в световен план (52%) получават здравни и медицински надбавки и 21% получават надбавки за преместване. Резултатите от проучването на HSBC се различават в значителна степен от друго изследване, станало публично през август, на InterNations, глобална мрежа с 1,8 млн. членове, които живеят и работят зад граница. Expat Insider на InterNations поставя Еквадор на челно място като дестинация на изселници благодарение на ниските жизнени разходи, достъпно здравеопазване и високо равнище на лично удовлетворение. Мексико и Малта са над Сингапур, като градът-държавна е на четвърто място. “Положението с доходите и жизнения стандарт в страна като Сингапур е нормално доста добро, но има и други компоненти, които влияят върху живота на изселниците”, обяснява Малте Зеек, основателят на IinterNations.

“Нещо, което оценяваме особено високо, е доколко добронамерени са местните към чужденците и колко лесно е да се заселиш там. По тези показатели може да има големи различия между страни като Еквадор или Мексико, отколкото по места като Швейцария, Германия и Сингапур”. В същото време в някои отношения сред 10-те челни дестинации в проучването на HSBC изселниците не чувстват себе си добре интегрирани в местната култура или сред местните хора. В ОАЕ и Швейцария, на девето и десето място от проучването на банката, съответно 42% и 43% се чувстват добре интегрирани. И въпреки челното му място, в Сингапур само 54% се чувстват приспособени към местната култура.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/07/05 последна редакция в 10:30 PM
Източник : | Снимка :
1416 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки