Кои страни не инвестират достатъчно в населението си

      Публикувано на Friday, 12 October , 2018      25 Прегледа      Коментари Добави коментар
Кои страни не инвестират достатъчно в населението си

  • Свят

Според проучването, е по-добре да отраснеш в Австралия, отколкото в Лаос, или в Исландия, отколкото в Нигерия.

Класацията се основава на данни за равнището на образование, очакванията за продължителност на живота при раждането на човека, както и достъпа до здравеопазване.

Целта е да се покаже до каква степен тези области и вложените в тях инвестиции влияят върху производителността на хората, а оттам – и на икономическия растеж и благосъстоянието на страните.

На първо място е Сингапур, следван от Южна Корея и Япония.

Тези три страни инвестират най-добре в населението си и имат изгледи да извлекат най-големи икономически дивиденти от това нематериално богатство.

Развитите страни оформят една трета от класацията. Франция е на 22-о място, две позиции преди САЩ.

В дъното на класацията е Африка. Индия, която е голяма нововъзникваща пазарна сила, се нарежда едва на 115-о място. А Шри Ланка се класира заедно с богатата Саудитска Арабия в средата на списъка.

Етикети:
Категория Свят | 2018/10/12 последна редакция в 11:00 AM
Източник : БНТ | Снимка : Google
26 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки