Начало Свят Кои страни не инвестират достатъчно в населението си

Кои страни не инвестират достатъчно в населението сиКатегория Свят | 2018/10/12 at 11:00 AM | 35
Коментари ->> Добави Коментар

Според проучването, е по-добре да отраснеш в Австралия, отколкото в Лаос, или в Исландия, отколкото в Нигерия.Класацията се основава на данни за равнището на образование, очакванията за продължителност на живота при раждането на човека, както и достъпа до здравеопазване.

Целта е да се покаже до каква степен тези области и вложените в тях инвестиции влияят върху производителността на хората, а оттам – и на икономическия растеж и благосъстоянието на страните.

На първо място е Сингапур, следван от Южна Корея и Япония.

Тези три страни инвестират най-добре в населението си и имат изгледи да извлекат най-големи икономически дивиденти от това нематериално богатство.

Развитите страни оформят една трета от класацията. Франция е на 22-о място, две позиции преди САЩ.

В дъното на класацията е Африка. Индия, която е голяма нововъзникваща пазарна сила, се нарежда едва на 115-о място. А Шри Ланка се класира заедно с богатата Саудитска Арабия в средата на списъка.Етикети: # #

Категория Свят | 2018/10/12 at 11:00 AM
36 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БНТ | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама