Колко често трябва да ходим на фризьор?

      Публикувано на Friday, 21 May , 2021      2101 Прегледа     
Колко често трябва да ходим на фризьор?

  • Любопитно

Вече знаем колко често да мием косата, как да се сресваме и прочее важни моменти в грижата за нея. Сега остава да изясним и един от най-спорните и сложни въпроси – през какъв период от време е най-добре да я подстригваме.
За целта Хана Хонг – редактор от Real Simple, се обръща към фризьор, който също не отрича, че отговорът е сложен и зависи от много фактори.

Според коафьора, само по себе си, подстригването не е гаранция за по-бърз растеж, но помага в поддържането на дължината.

Номерът е да не стигаме до разделени крайчета на косъма, защото колкото повече отлагаме момента на отстраняването им, толкова по-къса прическа ще се наложи да си направим.

“Няма универсален отговор за това колко често трябва да се подстригвате (съжалявам!)”, казва експертът. Но основното правило е на всеки шест до 12 седмици.

Всичко зависи от вида на косата и начините, по които я третираме. Колкото по-често сменяме цвета й я оформяме с помощта на продукти с високо съдържание на химикали, толкова по-често трябва да се срещаме с фризьора, или – на всеки шест седмици.

И обратното – ако не я подлагаме на нито една от гореизброените процедури, спокойно можем да си позволим скъсяване на всеки три месеца.

Не по-малко важен е и към кой тип спада косата ни. “Фината е по-податлива на накъсване”, уточнява Антъни Коул, фризьор и творчески директор на Salon Sans Égal в Ню Йорк. Ако и нашият случай е такъв, трябва по-често да се подстригваме.

И обратното, къдравата коса е по-здрава, по-суха и изисква по-рядко измиване, но и често сресване. А последната процедура помага за покриването на косъма с естествен себум и масла.


Етикети:
Категория Любопитно | 2021/05/21 последна редакция в 9:00 PM
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
2102 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки