Колко струва да станеш “звезда” в Instagram

      Публикувано на Friday, 18 January , 2019      599 Прегледа     
Колко струва да станеш “звезда” в Instagram

  • Любопитно

Анди Уорхол е казал, че “в бъдещето всеки ще бъде световноизвестен за 15 минути”.

А неговият цитат е болезнено верен в ерата на социалните мрежи.На пръв поглед Instagram звездите имат всичко: красива външност, бляскав живот и възможности, които ги отвеждат на най-екзтотичните и живописни места в света.

Париж, Санторили, Амалфи, Бора Бора, Ню Йюрк стават фон на уникални кадри, трупащи лайк след лайк, коментар след коментар в социалната мрежа.

С милионите последователи идва и влиянието, което много марки търсят в Instagram знаменитостите. А от там следват договори с козметични, модни и лайфстайл компании, които понякога им докарват милиони в банковите сметки.

Но колко от това влияние е реално? Отговорът ни дава любопитен експеримент на маркетинговата агенция Mediakix, който доказва, че всеки може да създаде своя фалшив живот, за да се радва на различни дивиденти.

Агенцията създава два фалшиви профила в Instagram: първият е лайфстайл и моден, зад който стои “модел”, а вторият – за пътувания. За първия акаунт Mediakix наемат модел, с който заснемат няколко фотосесии в един и същи ден. Така дават старт на Алекса Рей (calibeachgirl310). Вторият е посветен на Аманда Смит (wanderingggirl) и целият профил е съставен от безплатни снимки, на които момичета с руса коса позират по целия свят, но никога не гледат в камерата.

След това агенцията започва да купува последователи. “Започнахме от 1000 на ден, тъй като се притеснявахме, че прекалено многото фенове ще се окажат подозрителни и Instagram ще спре акаунта,” казват от Mediakix. “Бързо обаче разбрахме, че можем да си купим до 15 000 наведнъж и да нямаме никакъв проблем.” Цената на 1000 последователи варира между 3 и 8 долара.

“След като натрупахме последователите, трябваше да започнем да купуваме харесвания и коментари.” Mediakix плащали по 12 цента за коментар и между 4 и 9 долара за 1000 харесвания. За всяка снимка купили между 500 и 2500 лайка и между 10 и 50 коментара. Целият експеримент струвал на агенцията към 1000 за двата акаунта.

След като и двата профила преминали границата от 10 000 последователи, която обикновено се изисква от марките за евентуален договор, Mediakix започнали да ги предлагат на спонсори. “Осигурихме си договорки с четири марки, по две за всеки акаунт.

Профилът на модела сключи сделка с компания за бански костюми и такава за храни и напитки. Този за пътешествията – с бранд за алкохол и същата компания за храни. За всяка сделка инфлуенсърите щяха да получават пари, безплатни продукти или и двете.”

Накрая Mediakix публикуват резултатите от проучването в своя сайт, стараейки се да покажат колко опасни могат да бъдат фалшивите инфлуенсъри не само за марките, които им плащат, но и за последователите им.

Етикети:
Категория Любопитно | 2019/01/18 последна редакция в 7:30 AM
Източник : Мис Блум | Снимка : Google
600 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки