Начало Любопитно Колко струва една халба бира по света?

Колко струва една халба бира по света?Категория Любопитно | 2018/06/18 at 4:00 PM | 95
Коментари ->> Добави Коментар

Където и да решите да изпиете една халба бира – дали в някое традиционно заведение в Германия или път в луксозен хотел в Хонконг, има редица фактори, формиращи цената, която ще платите за пивото си.

Един от тях безспорно е стандартът на живот на въпросното място, но още и данъците, видът бира и местните предпочитания към алкохола.От германската Deutsche Bank могат да ви помогнат в тази посока.

Компанията всяка година съставя списък с цените на една халба бира от 500 милилитра по света.

Определено Обединените арабски емирства, Норвегия и Хонконг не са местата, където човек трябва да прекалява с бирата. Там цената на една халба може да надхвърли 8 долара или да доближи 14 лева.

Най-скъпото място за бира се оказва Дубай, където средната стойност на това количество достига 12 долара. В Осло халбата излиза малко по-изгодно – 10,30 долара. В Хонконг и Сингапур пък 500 милилитра пиво се продават за средно над 8 долара.

Сред по-скъпите места за бира са още Цюрих, Ню Йорк, Сан Франциско и Париж.

От друга страна най-евтино сред големите градове в света е пивото във филипинската столица Манила – средно 1,50 долара или около 2,50 лева. Съвсем малко по-скъпа с 10 цента е то в Прага.

На следващите места след нея са Йоханесбург, Мексико, Кейптаун, Варшава и Лисабон, като във всичките тези градове стойността на бирата е под 3 долара или под 5 лева.Етикети: #

Категория Любопитно | 2018/06/18 at 4:00 PM
96 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Пари | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама