Начало Спорт Комисия на WADA препоръчва възстановяване правата на руската антидопингова агенция

Комисия на WADA препоръчва възстановяване правата на руската антидопингова агенцияКатегория Спорт | 2018/09/15 at 11:10 AM | 23
Коментари ->> Добави Коментар

Световната антидопингова агенция (WADA) заяви в петък, че нейният Комитет за преглед съответствието на етичния код (CRC) е препоръчал възстановяването на руската антидопингова агенция (RUSADA).Тя е със спрени права от 2015 г. заради скандала със системната употреба на допинг, подпомаган от държавата.

WADA обяви, че комисията е прегледала писмо от руското министерство на спорта, което заяви, че е “достатъчно признато за проблемите, идентифицирани в Русия”, като по този начин изпълни първия от двата останали критерия за възстановяването му.

“За втория изключителен критерий CRC прие, че новият ангажимент за осигуряване на достъп до данни и проби в московската лаборатория за независими експерти на WADA би бил достатъчен, за да оправдае възстановяването”.

Изпълнителният комитет на WADA ще се срещне на 20 септември, за да преразгледа усилията на RUSADA за възстановяване на правата на агенцията.

Руските представители приветстваха препоръката, но Травис Тигър, главен изпълнителен директор на Американската антидопингова агенция, изрази загрижеността си за прозрачността.

Председателят на WADA Крейг Рийди заяви през март, че отказът на Русия да признае системния допинг, за който се твърди в доклада “Макларън”, и неспособността му да даде достъп до спряната антидопингова лаборатория в Москва, блокира връщането му.Етикети: #

Категория Спорт | 2018/09/15 at 11:10 AM
24 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дневник | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама