Начало Лондон Конгресът на САЩ одобри законопроекта за държавни разходи за 1,3 млрд. долара

Конгресът на САЩ одобри законопроекта за държавни разходи за 1,3 млрд. долараКатегория Лондон | 2018/03/23 at 11:00 AM | 96
Коментари ->> Добави Коментар

В ранните часове на петъчния ден двете камари на Конгреса на САЩ успяха да одобрят законопроекта за държавни разходи в размер на 1,3 млрд. долара,

предотвратявайки по този начин опасността от ново временно прекратяване на дейността на федералното правителство, както и на редица федерални агенции и организации по-малко от 24 часа пред това да стане факт,съобщават “Уолстрий джърнъл” и агенция Ройтерс.

Законопроектът ще увеличи военните разходи за настоящата финансова година с 80 млрд. долара, а различните вътрешни американски програми – с 63 млрд. долара. Очаква се по-късно днес вече одобреният закон за държавните разходи да бъде подписан от президента Доналд Тръмп.

След като беше одобрен от Камарата на представителите, в ранните часове на днешния ден законопроектът беше одобрен и от Сената (Горната камара на американския парламент) с 65 гласа “за” спрямо 32 гласа “против”.

Важно е да се отбележи, че цели 24-ма сенатори от управляващата Републиканска партия гласуваха против законопроекта, водени от сенатор Ранд Пол.

Лидерът на мнозинството в Сената – републиканецът Мич Макконъл описа законопроекта като “законодателство, което нито една от спорещи страни не определя като съвършено, но съдържа множество значими победи и важни постижения за сметка на американския народ”.Етикети: #

Категория Лондон | 2018/03/23 at 11:00 AM
97 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БНР | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама