Консултантски фирми – струват ли си времето и парите?

      Публикувано на Monday, 11 February , 2019      1591 Прегледа     
Консултантски фирми – струват ли си времето и парите?

  • Полезно

Броят на български студенти, които ще отпътуват към Обединеното кралство тази година се е увеличил с впечатляващите 13,6%, съобщи БНР.

С увеличаващият се брой на студентите се увеличава и броят на тези, който използват консултантски фирми, за да решат проблема UCAS. Заслужава ли си наистина или трудността с кандидатването е мит?

The Universities and Colleges Admissions Service (UCAS) е Британската система за прием на студенти в колежи и университети, както за бакалавърски, така и за магистърски програми. Нерядко след шока от разликите в образователните системи, притеснени родители и кандидат-студенти се обръщат консултански фирми, които да помогнат с избора на университет, оформянето на документите, кореспонденцията и финализирането на процеса по кандидатстването.
Любопитството е ключа.

Както е казал народът: „С питане и до Цариград се стига“. Безпорно консултантите биха ти спестили доста безсънни нощи пред екрана, проучвайки различните възможности за съответната специалност, но трябва да се отчете и факта, че тяхната преценка не е на 100% обективна, защото е изградена на предразсъдъци от предишен опит, често невалидни за твоята лична кандидатура.

Алтернативата е да комуникираш директно с представители от университета, отговарящи за процеса по кандидатстване т.н Admissions, които биха могли да ти разсяснят съответните изисквания и да отговорят на твоите лични терзания.

Излишно напрежение.

Съвсем разбираемо страхът от неизвестното е значителен, но и твърде необоснован. Точно този страх бива умело използват от фирмите, за привличане на клиенти с цел печалба. Системата UCAS е измислена за улесняване на студента, а не за неговото объркване. Основните стъпки са:

  1. Регистация в UCAS.
  2. Въвеждане на лична информация на студента.
  3. Въвеждане на оценките от 9ти до 11 клас по всички общообразователни предмети (както и очакваните оценките от 12 клас) и други квалификации, включващи задължителния езиков сертификат.
  4. Въвеждане на мотивационно писмо, препоръка и работен опит.
  5. Изпращане на кандидатурата.
  6. Получаване на оферти с изискванията на университите.
  7. Избиране на 2 фаворита за първо и второ желание.
  8. Покриване на изискванията на университите и потвърждаване на мястото

Етикети:
Категория Полезно | 2019/02/11 последна редакция в 12:30 PM
Източник : БГ Вестник | Снимка : BG Media
1592 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки