Контузии настъпили от камшичен удар при пътно-транспортни произшествия

      Публикувано на Wednesday, 22 August , 2018      1026 Прегледа     
Контузии настъпили от камшичен удар при пътно-транспортни произшествия

  • BG Лондон

Травмата „камшичен удар“ най-често се среща в автомобилни произшествия, включващи внезапно забавяне или спиране, когато превозното средство отзад удря автомобила отпред.

Най-честите оплаквания при ПТП-та са болка и скованост във врата и гърба, и главоболие. Тези симптоми се появяват в рамките на първите няколко дни след инцидента и често преминават след или повече няколко дни обикновено след няколко седмици.
Ако посртадалия пътник е застанал настрани по време на удара, щетите може да бъдат по-лоши, и ако превозното средство отзад е голямо (например камион) или кара бързо, след това на въздействието ще бъде по-голямо и ще е на лице по-тежка вреда.

Увреденото лице може също да има дегенерация във врата или гърба и това обикновено ще се появи на рентгенова снимка. Някои степен на дегенеративно заболяване е много често. Видът на дегенерация ще варира; може да има остеоартрит или спондилит или стеноза. Когато потърпевш е с нараняванията от камшичен удар, е трудно да се разбере какъв ефект вредата ще има върху основното му състояние, и това ще се установи от медицински експерт.

Увреденото лице ще бъде компенсирано само за вредите, които се дължат на произшествието, а не за основното състояние, така че от експертът ще бъде поискано да даде становище дали аварията усложнява основното му здравно състояние. Инцидентът може също да влоши или изостри състоянието на симптомите, и тук експерта ще бъде помолен да каже колко и за колко дълго време.

Понякога, особено когато увреденото лице има вече съществуваща уязвимост като дегенеративно заболяване, симптомите могат да продължават дълго време, а в редки случаи може да стане хронично заболяване (“синдром на камшичен удар”). Тук може да има и неврологични симптоми.

Лечението обикновено включва облекчаване на болката, почивка и физиотерапия, но при хронични камшични случаи може да включва и остеопатия, стероидни инжекции и използването на TENS терапия и противовъзпалителни медикаменти.

Обезщетение

Всяко споразумение е пълно и окончателно, за това е важно, че в тези случаи когато симптомите са се запазили в продължение на много месеци, да се изчака надеждна дългосрочна прогноза, и експерт-вероятно ще бъде в състояние да даде такава прогноза, известно време след инцидента. Но това ще ни позволи да претендираме за значително по-голяма компенсация за бъдещи загуби, които следват дългосрочна нетрудоспособност.

Ние ще направим така, че да ви прегледа медицински специалист и да направи доклад за нараняванията ви. Ще проучим какво лечение може да се наложи и ще искаме от застрахователите, да помогнат за рехабилитация, физиотерапия и финансиране за вас. Ние също така ще претендираме за всички загуби и разходи които сте имали. Списъкът включва ремонт на превозни средства и всякакви подмяна на превозни средства и разходи, загуба на доходи, физиотерапия или други процедури, разходите за лекарства и разходите за пътуване и всякакви други повредени или изгубени вещи.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2018/08/22 последна редакция в 10:00 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
1027 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки