Крайни срокове за самоосигуряващи се лица в Англия

      Публикувано на Thursday, 27 June , 2019      2879 Прегледа     
Крайни срокове за самоосигуряващи се лица в Англия


Подаването на годишна данъчна декларация е задължително за всички самоосигуряващи се лица на територията на Великобритания с доходи от трудова дейност през данъчната година.

Има определени срокове за осъществяването на това.
Ако подавате декларацията си на хартия срокът е до 31-ви октомври на последващата година.

Ако пропуснете този срок може да избегнете нежеланите последствия  чрез  електронно подаване на декларацията  си, най-късно до 31-ви януари.

При неспазване на сроковете се налага глоба от £100. При закъснение повече от 3 месеца размера на глобата започва да нараства с £10 всеки ден до достигане на максимален размер от £900. При закъснение повече от 6 месеца се налага допълнителна глоба от £300 или 5% от дължимата сума – което от двете е по-високо. Същото наказание са добавя, ако закъснеете повече от 12 месеца.

От друга страна, при своевременно подаване на

Попълването на данъчна декларация за самонаето лице в Англия може да е сложно и объркващо. Неправилно подадена информация може да доведе до увеличаване размера на данъчно облагаемата основа и респективно размера на дължимите данъци. Ето защо повечето хора използват услугите на професионални данъчни агенти.

Alex Developement Ltd.


Етикети:
Категория BG Лондон | 2019/06/27 последна редакция в 2:30 PM
Източник : Alex Development | Снимка : Google
2880 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки