Кралски протокол: Странни забрани и задължения

      Публикувано на Friday, 5 July , 2019      1981 Прегледа     
Кралски протокол: Странни забрани и задължения

  • Лайф

Наскоро новата британска кралска снаха Меган Маркъл породи полемика, като затвори сама вратата на колата, с която пристигна на изложба за Океания в Кралската академия в Лондон.
Коментатори се запитаха дали това е грубо нарушение на протокола на британската монархия или е просто обикновено забравяне от страна на Меган.

Някои анализатори коментираха, че като не е спазила протокола, Меган е показала, че е „принцеса на народа“.

По този повод сайтът „Кълчър трип“ припомня, че освен забрана кралските персони да затварят сами вратите на колите, от които слизат, в британската монархия има още няколко странни забрани и задължения.

По отношение на дрескода Меган и всички дами от кралския род трябва да забравят за неприличните деколтета, цепките на полите, късите рокли и поли.

Шапките са задължителни на всяка официална дневна проява. Тиарите могат да се носят едва след 18 ч.

А по време на всяко пътуване кралските персони от женски род носят обезателно в багажа си черни тоалети. Така ако кралят и кралицата или друг знатен член на семейството почине на хиляди километри от тях, те могат веднага да облекат черните одежди като израз на траура.

Когато бащата на Елизабет Втора умира, тя е в чужбина и няма черен тоалет в багажа си. Ето защо тя трябва да чака доставка със самолет, преди да може да се появи на обществено място. След това е въведено правилото за задължителния черен тоалет в багажа.

В британското кралско семейство е забранено да се играе на популярната игра Монополи. Смята се, че тя поражда такива ожесточени спорове между играчите, че те понякога водят до сбивания. Ето защо не е уместно да бъдат поставяни кралските персони в подобни неудобни ситуации, затова е въведена и забраната.

Ласките, целувките и дори държането на ръце не е позволено за кралските персони, дори те да са младоженци.

По време на пътувания и присъствия на обеди или вечери, се забранява пиене на чешмяна вода и ядене на по-странни меса и деликатеси, защото може да се стигне до отравяне и до намеса на лекари, а това би забавило натоварения кралски график. По време на официални обеди и вечери в присъствието на кралицата никой не може да започва да се храни преди нея или пък да приключва с яденето след нея.

Членовете на британското кралско семейство трябва да забравят за политиката. Предполага се, че те са неутрални, ето защо те не могат да гласуват.

Членовете на кралското семейство трябва да дават всичките си подаръци на кралицата.

Те нямат също така право да дават автографи, за да не бъдат фалшифицирани техните подписи, нито да си правят селфита, за да не демонстрират самовлюбеност.


Етикети:
Категория Лайф | 2019/07/05 последна редакция в 10:30 AM
Източник : Тялото | Снимка : Google
1982 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки