Начало България Красимир Каракачанов: Вероятно става въпрос за повреда в опашния винт на катастрофиралия вертолет

Красимир Каракачанов: Вероятно става въпрос за повреда в опашния винт на катастрофиралия вертолетКатегория България | 2018/06/12 at 1:00 PM | 67
Коментари ->> Добави Коментар

Най вероятно става въпрос за някаква повреда в опашния винт на вертолета, това е първоначалното впечатление.Така коментира пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов при посещението си във ВМА, където е настанен бордният техник на катастрофиралия вертолет Ми-17 офицерски кандидат Алексей Каменов.

Според мен окончателното становище ще го даде съответната комисия, но трудно можем да говорим за пилотска грешка, отбеляза министърът.

По думите му машината е била в изправност, а през 2016 г. е минала на ремонт през “Терем“.

Министърът на отбраната допълни, че вертолетът не е дал признаци за повреда по-рано през деня.

Каракачанов е разговарял с Алексей Каменов. Състоянието му е стабилно, има травма на крака, каза министърът.

“Армията много отдавна е заложник на политиката. Заложник на празни приказки и на безхаберие 28 години”, коментира Каракачанов. 

По думите му вероятно е необходима промяна в ЗОП, защото сегашният закон позволява на всяка фирма да обжалва обществени поръчки, а реално тези, които могат да ремонтират военна техника, са само две. И обясни, че по този начин се забавял ремонтът.

Началникът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски обясни пред медиите, че офицерски кандидат Каменов се намира в стабилно състояние и няма опасност за живота му.

Категория България | 2018/06/12 at 1:00 PM
68 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : БТА | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама