Начало BG Лондон Красивите къщи на Англия

Красивите къщи на АнглияКатегория BG Лондон | 2016/02/08 at 10:04 AM | 41
Коментари ->> Добави Коментар

Лично за мен са изящно присъствие. Носят излъчване, аристократизъм, в същото време свободен дух и ярка, запомняща се визия.Като започнеш от големите старинни сгради в централен Лондон до малките, наредени като зъбки къщи в страничните спокойни улички.

Харесвам Викторианския стил и сигурно няма нищо случайно в избора ми на страна, на дом, на дух, на различност.

Викторианският стил се е родил от комбинирането на отделни течения, които съчетани в едно, създали уникален и често чудноват облик на сградите. Всеки знае или е чел, или поне може да намери информация за стила, но ще се опитам да го представя не „професионално-архитектски“.

Разбира се, Викторианският стил е създаден в Англия по време на царуването на кралица Виктория – втората половина на XIX век. Благодарение на бързото развитие на промишлеността и създалите се колонии по целия свят по онова време, буржоазията е започнала да забогатява и да се определя като класа.

Много предмети, които преди това се считали за недостъпен разкош, са станали общодостъпни. Интериорът започнал да придобива демонстративен вид на статус и богатство. Използването на различни предмети в подредбата се считало за добър вкус, престиж и уважение към дома.

Готика, рококо, класика и екзотика са най-характерни за стила. Екзотични по онова време се смятали китайските и индийските стилове. Викторианският стил обаче преминава през няколко етапа на развитие, докато най-накрая не се преобразил в това, което ние наричаме днес английски стил.

Какво всъщност означава викторианска архитектура? Много от хората използват термина, за да характеризират определен маниер на проектиране, но всъщност това си е определен период от време. Годините са 1837 – 1901. През почти 64 –те години царуване на кралица Виктория, Великобритания достига величие и политическа доминация, която всъщност дава лицето на декоративните изкуства.

Въпреки че еклектиката е специфична за викторианския стил, това носи очарованието му и толкова добре се вписва, особено в мултинационалния Лондон.

Нещо против няколко идеи, ако искате да постигнете викторианско излъчване на Вашия дом?

И така… полиран до бласък под и щампован килим, който изглежда наистина старинно върху него. В коридора и кухнята използвайте настилка от плочи, покрити с т.нар. восъчна живопис.

Типични за обзавеждането са тъмните наситени цветове – рубинено червено, тъмно зелено, пурпурно, синьо. През 1840 г. тапетите започват да се използват масово при декорирането на стените и били поставяни от пода до самия таван.

Днес може да се използват хартиени или текстилни тапети, чиято щампа е от разцъфтели цветя или реалистични анималистични мотиви. По отношение на мебелите, добре е да се наблегне на тежките кресла с плътни гърбове.

За дамаските може да се използват платове с богата щампа. Добре е да се предвидят калъфи за мебелите, които да бъдат предназначени за отделните сезони. За зимата много подходящо е кадифето, а през лятото муселин и памук.

Камините също са задължителен елемент. Те обикновенно са от желязо и изключително атрактивни със своята форма и излъчване. Декоративните елементи трябва да бъдат от месиг или олово, както и от порцелан под формата на животински фигурки. Викторианският стил просто е оставил своя отпечатък.

Независимо дали го харесвате или не, той е силно свързан с романтиката, корсетите, дамските аксесоари, които и до днес са определение на изискан вкус.

Ех, описвайки всичко това, надявам се, че съм докоснала последователите на стила, хората, за които и всевъзможните дреболийки в дома, дават топлина и дух. Орнаментите и малките детайли винаги носят нещо различно, нека това бъде вашия уютен и желан английски дом.

И съвсем последно, не е задължително да спазите целия този блясък или къщата Ви да е огромма, за да изглежда така. Нужна е само любовта към детайла.

Филипина Храброва  BG Media LondonЕтикети: # # # # # #

Категория BG Лондон | 2016/02/08 at 10:04 AM
42 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама