Начало Спорт Кредитори вадят Милан за продажба

Кредитори вадят Милан за продажбаКатегория Спорт | 2018/03/26 at 10:00 AM | 100
Коментари ->> Добави Коментар

Собственикът на Милан Йонхон Ли има 10 дни на разположение, за да запази контрола си върху клуба.

Китайският бизнесмен трябва да внесе 35 милиона евро до 4 април, за да могат „росонерите” да покрият изискванията за картотекиране в Серия А през следващия сезон.Ли трябваше да осигури парите до онзи ден, но Бордът на директорите на Милан реши да му даде още време.

Ако и тогава парите на бъдат преведени, кредиторите на Ли от американския инвестиционен фонд Elliott Management ще поемат контрола над клуба.

Според финансовото издание II Sole 24 Ore, шансовете на Ли да събере 35-те милиона не са големи, тъй като наличните му активи не са сериозни, а инвеститорите от Китай и Хонг Конг, с които работи не са особени склонни да му отпускат нови средства.

Както е известно, китайският предприемач откупи Милан от предишния собственик на „росонерите” Силвио Берлускони.

В този случай обаче Ли действаше като представител на консорциум от разнородни инвеститори.

Освен това 180 милиона евро от парите за сделката бяха взети назаем от Elliott Management и трябва да бъдат изплатени от октомври.

Според финансовите анализатори, ако се наложи фондът да поеме Милан на ръчно управление, заради проблемите на Ли, това ще е само временно, докато се намери нов собственик.Етикети: # # #

Категория Спорт | 2018/03/26 at 10:00 AM
101 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : You Tube | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама