Начало Лондон Критикуваното от Тръмп ново посолство на САЩ във Лондон отвори врати

Критикуваното от Тръмп ново посолство на САЩ във Лондон отвори врати

Категория Лондон | 2018/01/17 at 7:00 PM | 100
Коментари ->> Добави Коментар

Новото посолство на САЩ във Великобритания, описвано от президента на Съединените щати Доналд Тръмп като “лоша сделка”, официално отвори врати на церемония в Лондон, съобщава USA Today.

През миналата седмица Тръмп обяви, че е отменил планирана визита в Лондон, защото не иска да реже лентата за откриването на високотехнологичната сграда, която е за 1,2 милиарда долара.Британски медии обаче съобщиха, че причината американският лидер да не пристигне в Лондон може да е свързана с предупрежденията за големи протести срещу Тръмп.

Посолството е преместено от Mayfair в Централен Лондон, където беше от 1960 г., в Nine Elms – бивша индустриална зона на южния бряг на река Темза.

Ууди Джонсън, посланик на САЩ във Великобритания, заяви, че преместването на посолството е необходимо заради допълнителни мерки за сигурност след 9/11.

Представители на американската администрация увериха, че пълното финансиране на новата сграда не е от данъкоплатците, а от продажбата на друг американски имот в Англия.

Джонсън увери, че американските данъкоплатци не са платили “нито един цент”.

Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама