Начало Лондон Критикуваното от Тръмп ново посолство на САЩ във Лондон отвори врати

Критикуваното от Тръмп ново посолство на САЩ във Лондон отвори вратиКатегория Лондон | 2018/01/17 at 7:00 PM | 123
Коментари ->> Добави Коментар

Новото посолство на САЩ във Великобритания, описвано от президента на Съединените щати Доналд Тръмп като “лоша сделка”, официално отвори врати на церемония в Лондон, съобщава USA Today.

През миналата седмица Тръмп обяви, че е отменил планирана визита в Лондон, защото не иска да реже лентата за откриването на високотехнологичната сграда, която е за 1,2 милиарда долара.Британски медии обаче съобщиха, че причината американският лидер да не пристигне в Лондон може да е свързана с предупрежденията за големи протести срещу Тръмп.

Посолството е преместено от Mayfair в Централен Лондон, където беше от 1960 г., в Nine Elms – бивша индустриална зона на южния бряг на река Темза.

Ууди Джонсън, посланик на САЩ във Великобритания, заяви, че преместването на посолството е необходимо заради допълнителни мерки за сигурност след 9/11.

Представители на американската администрация увериха, че пълното финансиране на новата сграда не е от данъкоплатците, а от продажбата на друг американски имот в Англия.

Джонсън увери, че американските данъкоплатци не са платили “нито един цент”.Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама