“Лафка” затваря обектите си

      Публикувано на Saturday, 22 February , 2020      914 Прегледа     
“Лафка” затваря обектите си

  • България

Веригата от павилиони “Лафка” затваря обектите си в страната от събота. Тя има над 1000 собствени магазина и още около 800 на франчайз.
Очаква се те да бъдат затворени след забраната на частните лотарии, чиито талони бяха основен продукт, продаван в “Лафка”.

Част от магазините на “Лафка” затвориха още преди десетина дни – след обвиненията срещу собственика на “Национална лотария” Васил Божков и последвалата законова промяна, с която частните лотарии бяха забранени.

За затварянето на павилионите на “Лафка” съобщи в петък първо бургаският сайта “Флагман”.

По-късно вечерта на сайта на вестник “24 часа” също се появи съобщение, че обектите на веригата затварят, а читателите могат да намерят вестника в други търговски обекти.

“Лафка” е един от основните разпространители на печатни издания в страната. Преди няколко месеца правителството реши да включи в разспространителския бизнес и Български пощи.

В обектите на “Лафка” се продават още цигари и пакетирани храни и напитки. Веригата е концесионер и на спирките на градския транспорт в Пловдив.

На сайта на веригата няма съобщение за затварянето на обектите. Такова липсва и на фейсбук страницата на веригата.

“Лафка” е собственост на “Благоевград – БТ”, а според информацията в Търговския регистър краен собственик на фирмата е австриецът Волфганг Рекендофер.

Веригата е част от “Булгартабак холдинг“, в който акционер беше депутатът от ДПС Делян Пеевски, който е и медиен издател.

Публична тайна е, че през последните години разпространението на печата беше концентрирано във фирми, свързвани с народния представител и издател след картбланш на Комисията за защита на конкуренцията.

Етикети:
Категория България | 2020/02/22 последна редакция в 1:21 PM
Източник : Гласове | Снимка : Google
915 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки