Начало Лондон Летища в Лондон затвориха заради снега, проблеми има и в метрото

Летища в Лондон затвориха заради снега, проблеми има и в метротоКатегория Лондон | 2017/12/10 at 10:18 PM | 74
Коментари ->> Добави Коментар

Снежен хаос причини нарушения в трафика в Обединеното кралство. Обилният снеговалеж стана причина за отмяната на стотици полети, затварянето на пътища и катастрофи.

На лондонските летища Хийтроу и Станстед са отменени десетки вътрешни и международни полети. Нарушена е работата на летищата Лутън и Гетуик.На летището в Бирмингам в централна Англия са отменени всички полети. Железопътният транспорт също е потърпевш – поне по 10 железопътни маршрута има сериозни забавяния.

Британската метеорологична служба издаде оранжев код за опасност от екстремни атмосферни явления за голяма част от територията на Великобритания, и особено за Централна Англия.

Най-сериозна е обстановката в Уелс, където на места снежната покривка достигна 30 см. В Хай Уикомб до Лондон навалелият сняг достигна 12 см. Бурята Каролин донесе обилни снежовалежи и ураганен вятър в цяла Великобритания.

Жителите на Лондон са притеснени заради снега, тъй като заради огромния трафик почистването на града от снега е сериозен проблем.

Междувременно в други части на Европа се подготвят за екстремно влошаване на времето. Испания и Португалия издадоха предупреждения за силни ветрове и поройни дъждове с наближаването на буря от Атлантическия океан.

Испанската метеорологична служба обяви най-висока степен на трегова – код червено – заради наближаващата Иберийския полуостров буря Ана.

Очаква се скоростта на вятъра да достигне 120 км/ час в планинските райони и северозападната част на страната.

Холандия обяви оранжев код за опасност заради снеговалежи.

Предупреждението важи за цялата територия на страната, с изключение на провинция Зеландия и Фризийските острови. Синоптиците прогнозират снежната покривка в северните и североизточните части на страната да достигне 15 см.Етикети: # #

Категория Лондон | 2017/12/10 at 10:18 PM
75 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама