Начало Спорт Левски готви през пролетта мащабен ремонт на “Герена”

Левски готви през пролетта мащабен ремонт на “Герена”Категория Спорт | 2017/11/21 at 3:54 PM | 127
Коментари ->> Добави Коментар

Левски се стяга за нов мащабен ремонт на стадион „Георги Аспарухов” и още през пролетта може да се наложи да играе домакинските си мачове на друг столичен стадион, пише “Меридиан мач”.

Собственикът Спас Русев е обсъдил идеята с останалите шефове на „сините” през седмицата, когато се проведе и заседанието на Управителния и Надзорния съвет. Целта е „Герена” да отговаря на завишените критерии на УЕФА към отборите, които участват в евротурнирите.Бизнесменът иска да бъдат обновени секторите “Б” и “В”, а освен това ще бъде поставена козирка на 80% от съоръжението.

Целта е Левски спокойно да може да играе у дома мачовете си от груповата фаза в Европа. Това означава, че и сектор “А” най-накрая ще бъде покрит, както обеща Русев при идването си на “Георги Аспарухов”.

Промени не се планират само за сектор “Г”, където се настаняват гостуващите фенове.

През следващата седмица ще има нова среща по този въпрос, когато Спас Русев се завърне от Лондон, където подкрепяше на живо Григор Димитров. Дотогава подопечните му трябва да изготвят първоначалните проекти за ремонта, а той ще избере един от тях.

Освен това “сините” имат идея да делят “Георги Аспарухов” и с националния отбор, който скоро може да остане без дом, тъй като на “Васил Левски” също се планира мащабен ремонт. Той ще включва дори изграждането на хотел в сектор “В”, което ще отнеме доста време. Затова и Русев иска да се действа бързо.

Така Левски на първо време ще трябва да домакинства на “Васил Левски” докато там не започнат строителните дейности.

Друг вариант е стадион “Славия” в “Овча купел”. При него обаче “сините” ще трябва да се простят с бонусите за телевизионните права за мачовете на осветление, защото по традиция те са един от отборите, който най-често играе мачовете си на лампи. Третата опция е стадион “Локомотив”.

https://www.dnes.bg/Етикети: #

Категория Спорт | 2017/11/21 at 3:54 PM
128 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама