Lidl повишава заплащането на служителите си във Великобритания

      Публикувано на Thursday, 8 November , 2018      199 Прегледа     
Lidl повишава заплащането на служителите си във Великобритания

  • Лондон

Британското звено на германската група супермаркети Lidl ще увеличи догодина заплащането на хиляди свои  работници с между 2,9% и 3,4%, продължавайки да плаща почасова ставка над минималната, съобщава Ройтерс.Повишението на заплащането в Lidl, подобно на обявеното от Amazon миналия месец, може да окаже натиск върху конкурентите им в търговията на дребно, коментира агенцията.

Британската безработица е на най-ниско ниво от повече от 40 години, а средната заплата без бонуси сега се увеличава с най-бързите темпове от 2009 г. насам, въпреки че през по-голямата част от годината растежът на приходите леко надвишава инфлацията.

Lidl, част от германската група за търговия на дребно Schwarz, заяви,

че заплатите на начално ниво ще се увеличат от 8,75 паунда на час до 9 паунда на час за работещите извън Лондон и от 10,20 до 10,55 паунда на час в столицата.

Увеличението, което ще влезе в сила от 1 март догодина, ще обхване всички над 17 000 служители на Lidl и ще струва на търговеца допълнителни 8 милиона паунда.

Нарастването е с почти 10% по-висока от минималната национална работна заплата, определена от правителството в бюджета за 2019 г., обявен миналия месец.

Lidl, която се бори с немския си конкурент Aldi като най-бързо развиващата се група супермаркети във Великобритания, в момента има 720 британски магазина и планира откриването на над 50 други през 2019 г.
Етикети:
Категория Лондон | 2018/11/08 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Економик | Снимка : Google
200 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки