Начало Лондон Лиъм Фокс: Шансовете за хаотичен Brexit са 60%

Лиъм Фокс: Шансовете за хаотичен Brexit са 60%Категория Лондон | 2018/08/09 at 7:00 PM | 54
Коментари ->> Добави Коментар

Министрите в кабинета на британския премиер Тереза Мей увеличават предупрежденията си, че преговорите за Brexit рискуват да завършат с провал.

Последният от тях е министърът на търговията Лиъм Фокс, според когото именно хаотичният сценарий е по-вероятен за раздялата с Европейския съюз.„Непримиримостта на (Европейската – бел. ред.) комисия ни тласка към (вариант – бел. ред.) без сделка“, заяви той пред изданието Sunday Times, цитиран от Bloomberg.

По думите на Фокс властите в Лондон са положили основата, на която може да бъде сключена сделка“, но ако икономическото добруване бъде пренебрегнато, то тогава „ще има само един резултат“ от преговорите.

През последните седмици британското правителство засили натиска си срещу ЕС, призовавайки блока да облекчи своите условия, за да бъде постигнато разбирателство относно това как ще протече Brexit.

Според британският министър на международната търговия в момента има 60% вероятност да не бъде сключена сделка за излизане от ЕС, като същевременно остава все по-малко време до датата за официалното напускане на Великобритания – март 2019 г.

Миналата седмица британският министър на външните работи Джерами Хънт предупреди, че „потенциално сме изправени пред възможността от липса на сделка“.

В същото време от офиса на Мей посочиха, че са уверени за постигането на споразумение, като подобна позиция зае и главният преговарящ на Лондон с ЕС Доминик Рааб, според когото сключването на споразумение няма алтернатива.

„Ако нашето послание за липса на сделка стане по-правдоподобно и предизвика реакция у тези, с които преговаряме в Европа, то тогава нашата преговорна позиция ще стане все по-силна с всеки изминал ден“, посочи още пред Sunday Times Фокс.

Това обаче със сигурност не е предпочитания вариант от бизнеса и пазарите. Паундът се срина под стойността от 1,30 долара в петък, след като гуверньора на Английската централна банка Марк Карни заяви пред ВВС, че шансовете за хаотичен Brexit без сделка са „неудобно високи“.

 Етикети: # # # # #

Категория Лондон | 2018/08/09 at 7:00 PM
55 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Инвестор | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама