Логистичният хаос се задълбочава, заплашвайки икономическото възстановяване

      Публикувано на Sunday, 27 December , 2020      344 Прегледа     
Логистичният хаос се задълбочава, заплашвайки икономическото възстановяване


Търговецът в Amazon Бърни Томпсън е преместил половината от продукцията си извън Китай, за да намали бизнес рисковете,
но въпреки това не може да се спаси от логистичния хаос, който обхвана в последните дни движението на стоки по света, пише Ройтерс.

Нарастването на търсенето на потребителски стоки от страна на купувачите, които остават в домовете си в условия на пандемия, нарушава нормалните търговски потоци.

Това блокира натоварените с контейнери кораби и камиони на различни места по света, което предизвиква закъснения в доставката на стоки по граничните пунктове и пристанищата.

Операторите на контейнеровози превозват по-голямата част от потребителските стоки, а представителите на транспортния сектор и този на търговията предупреждават, че продължителните смущения могат да причинят недостиг на стоки и да усложнят глобалното икономическо възстановяване.

Томпсън, основател на базираната във Вашингтон Plugable Technologies, продава различни технологични уреди. Той диверсифицира доставките, за да намали зависимостта си от една държава по отношение на производството и да ограничи експозицията си спрямо американските мита върху китайски стоки.

Но нещата не се развиват по план и сега, подобно на много други вносители, Томпсън е загрижен относно поддръжката на достатъчно асортименти на склад.

Неговата нова фабрика в Тайланд претърпя закъснения от около четири седмици, отчасти защото корабните компании пренасочиха празните контейнери към най-важния търговски път между САЩ и Китай. Тези логистични затруднения се прехвърлиха и към останалите му пратки от Китай.

Томпсън не е единственият търговец, който страда от логистичния хаос. Американският търговец на дребно Costco Wholesale Corp и японската автомобилна компания Honda Motor Co Ltd. също се сблъскват със сериозно забавяне при доставките на стоки и части във Великобритания .

Ролф Хабен Янсен, главен изпълнителен директор на германската компания за морски транспорт Hapag-Lloyd, заяви пред инвеститорите, че „използва всеки наличен кораб“.

Последните събития около Brexit и мащабното затваряне на граници заради новия щам на коронавируса доведоха до мащабни задръствания на международните пристанища.


Етикети:
Категория Свят | 2020/12/27 последна редакция в 10:46 AM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
345 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки