Локдауните във Великобритания имат сериозни последици за развитието на децата

      Публикувано на Thursday, 29 April , 2021      857 Прегледа     
Локдауните във Великобритания имат сериозни последици за развитието на децата


Положението с коронавируса във Великобритания продължава да се подобрява. За последното денонощие има само 6 жертви и около 2 000 заразени.
Близо 34 милиона британци са с първа доза ваксина, а около 13 милиона вече са напълно ваксинирани и с втора доза.

Пандемията и локдауните обаче имат сериозни последици за развитието на езиковите умения на децата, сочи ново проучване.

Проучване на Фондацията за образование сред 50 000 ученици обаче показва, че локдауните се отразяват крайно неблагоприятно на подрастващите, като на 4 и 5 годишните се налага допълнителна помощ за научаването на езика.

А, както посочват от фондацията, слабото владеене на езика може да има дългосрочни последици при обучението на децата.

Правителството обяви, че отпуска 18 милиона паунда за наваксване на пропуснатото в началните училища и допълнителна помощ за децата в предучилищна възраст.

В същото време от Асоциацията на издателите съобщиха, че продажбата на книги през последната година се е увеличила със 7%, тъй като хората са „преоткрили любовта към четенето по времето на локдауни“. Най-голям е скокът в продажбите на аудиокниги.

Намаляла е обаче продажбата на образователна литература, тъй като училищата останаха затворени с месеци.

Друга новина свързана с пандемията е, че от парламентарната комисия по човешките права поискаха преразглеждане на всички глоби за нарушения на локдауна.

Глобите варират от 200 до 10 000 паунда.

В Англия и Уелс са издадени повече от 93 000 глоби. От комисията смятат, че системата за налагане на глоби е „объркана, дискриминационна и нечестна“.


Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2021/04/29 последна редакция в 4:19 AM
Източник : БНР | Снимка : Google
858 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки