Лондон има вече собствена “Алея на славата”

      Публикувано на Thursday, 6 September , 2018      108 Прегледа     
Лондон има вече собствена “Алея на славата”

  • Лондон

Лондон се сдобива със собствена версия на Алеята на славата в Холивуд пред прочутата концертна зала „Роял Албърт Хол“.Първите 11 гравирани каменни плочи с име, посвещение и малка звезда от месинг, са посветени на най-известните лица, прославили себе си и залата през последните 150 години, съобщава БНР.

Първата плоча е посветена на кралица Виктория, положила основите на сградата през 1867 година преди официалното й откриване през 1871 година.

Има също плоча на Уинстън Чърчил за 16-те произнесени от него речи в залата, както и на Алберт Айнщайн, предупредил през 1933 година за опасността от идването на власт на Адолф Хитлер.

Мохамед Али, който има три боксови мача в залата, също е удостоен с плоча. Картината се допълва от Ерик Клептън, изнесъл 200 концерта в „Роял Албърт Хол“, Шърли Беси с 45 представления, фронтмена на групата The Who Роджър Далтри и 30-годишната Адел, която е най-младата удостоена с плоча звезда.

Отбелязани са и заслугите на три институции: суфражетките или поборничките за даване на избирателно право на жените, Би Би Си за серията от годишни концерти класическа музика и Chelsea Arts Club – полулярен лондонски клуб за хора на изкуството, организирал в „Роял Албърт Хол“ години наред помпозни новогодишни балове.

През всяка следваща година ще бъдат добавяни нови плочи.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/09/06 последна редакция в 7:00 PM
Източник : Новини | Снимка : Google
109 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки