Лондон може да спъне американските амбиции за глобална забрана на Huawei

      Публикувано на Monday, 18 February , 2019      295 Прегледа     
Лондон може да спъне американските амбиции за глобална забрана на Huawei

  • Лондон

Кралството, изглежда, няма намерение да забранява китайското оборудване

Съединените щати може и да постигнаха известен успех в склоняването на свои партньори да забранят оборудването на Huawei в бъдещите им 5G мрежи, но не всички се оставиха да бъдат убедени в теорията за съществуваща екзистенциална заплаха. Източници на Financial Times твърдят, че Националният център за киберсигурност в Обединеното кралство е установил, че има как да ограничи потенциалните рискове от използването на устройства с китайската марка в новата си инфраструктура, без да я забранява изцяло, предава Engadget.

Тези начини може да включват използването на различни доставчици и ограничаването на достъпа до някои части от 5G мрежите. Все още предстои да бъде взето крайното решение, а също така в момента текат проучвания около сигурността на телекомуникационната инфраструктура.

Любопитното е, че ако все пак Комисията по дигитални, културни, медийни и спортни въпроси във Великобритания стигне до извода да не забранява Huawei, това ще е в противовес с настояванията на САЩ. Американските власти усилено защитават тезата, че китайската компания е инструмент, използван от Пекин, да извършва национален и промишлен кибершпионаж. Лобирането им вече даде резултат на места като Австралия.
Ако Обединеното кралство отхвърли становището за компрометирана киберсигурност, Щатите ще се сблъскат със сериозни трудности да убедят останалите държави да последват този пример и също да блокират Huawei напълно.Етикети:
Категория Лондон | 2019/02/18 последна редакция в 7:53 PM
Източник : www.economic.bg | Снимка : Лондон Днес
296 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки