Лондон-най-добрият град за технологии

      Публикувано на Thursday, 20 June , 2019      894 Прегледа     
Лондон-най-добрият град за технологии

  • Лондон

От споделяне на храни чрез мобилно приложени до 3 Де (3D) принтирани шини – Лондон е определен за най-добър европейски град за разработване на технологии, решаващи екологични и социални проблеми, информира Ройтерс, като цитира проучване, финансирано от ЕС.
Лондон е доста напред спрямо останалите градове в насърчаването на проекти, посветени на технологиите за добри каузи.

Амстердам се нарежда на второ място, следван от Копенхаген, Стокхолм и Париж, според Неста (Nesta), британската благотворителна организация в областта на иновациите, която е направила проучването.

Изследването класира 60 европейски града според това как насърчават дигиталните социални иновации и инициативите за разработки на технологии за добри каузи, като се обхващат компании, социални предприятия, благотворителни организации и индивидуални проекти.

Проучването се основава на 32 фактора в шест категории, които включват финансиране, умения, гражданско общество, сътрудничество, инфраструктура и разнообразие, и приобщаване.

Олио (Olio), приложение за споделяне на храна, с което се намалява разхищението на храни, Органайз (Organise), дигитална платформа за колективни действия и Андиамо (Andiamo), който произвежда 3Де шини и протези – са примери за лондонските проекти в технологиите за добри каузи.

Лондон е технологичната столица на Европа от търговско-технологична гледна точка, така че разполага с достатъчно големи възможности, с които да подкрепя технологиите за добри каузи, казва Мат Стоукс, старши изследовател в Неста.

По думите му дигиталните социални иновации и технологиите за добри каузи все пак могат успешно да се разрастват в страни като Полша и Румъния, където екосистемите не са толкова силни.


Етикети:
Категория Лондон | 2019/06/20 последна редакция в 7:30 PM
Източник : Дир | Снимка : Google
895 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки