Начало Свят Лондон не иска връщането на гранични проверки по границата с Ирландия след Брекзит

Лондон не иска връщането на гранични проверки по границата с Ирландия след БрекзитКатегория Свят | 2017/08/16 at 10:54 PM | 63
Коментари ->> Добави Коментар

Британското правителство каза днес, че не иска да въвежда отново проверките по границата между Северна Ирландия и Република Ирландия, след като напусне ЕС през март 2019 г., предадоха ДПА и Франс прес.

Избягването на всякакъв вид физическа инфраструктура на границата ще бъде приоритет номер едно за Лондон, когато води преговори относно единствената си сухопътна граница с ЕС, посочи британското министерство за Брекзит.Лондон също така заяви, че иска да запази свободата на движение с Ирландия, която датира отпреди членството в ЕС.

Но не става ясно каква ще бъде политиката на Великобритания по отношение на влизането на хора от други националности през границата с Ирландия, отбелязва ДПА

Въпросът за границата е източник за безпокойство за Дъблин, който се страхува от икономически загуби и потенциален блокаж на мирния процес в Северна Ирландия.

Изявленията на Лондон за границата с Ирландия са направени ден след като Великобритания обяви позицията си за дългосрочните митнически споразумения с ЕС.

Лондон иска да напусне европейския митнически съюз, което ще му позволи да договаря свои собствени търговски сделки с други страни. Сега това е прерогатив на Брюксел и Лондон не може сам да сключи никакво търговско споразумение, докато не напусне ЕС.

Вчера Лондон предложи временен митнически съюз с ЕС след Брекзит, докато договаря свои собствени търговски сделки, припомня ДПА.

Имаме много ясни принципи. Нашият приоритет е да се разберем по въпроса за отсъствието на гранична инфраструктура, което ще бъде връщане към граничните пропускателни пунктове от миналото – нещо напълно неприемливо за Великобритания, се казва в изявлението на британското министерство за Брекзит относно границата с Ирландия, предаде Франс прес.

За да се стигне до този резултат британското правителство предлага на ЕС два подхода – ново митническо партньорство, което ще позволи да няма изобщо граница между Великобритания и Ирландия или митнически договорки, които биха могли да включват по-специално премахването на декларациите за внос и износ на имущество и специфични търговски споразумения със Северна Ирландия.

http://www.bta.bg/Етикети: # # #

Категория Свят | 2017/08/16 at 10:54 PM
64 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : | Снимка :
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама