Лондон: Не може да гарантираме какво бъдеще очаква британския бизнес след Brexit

      Публикувано на Friday, 9 February , 2018      30 Прегледа      Коментари Добави коментар
Лондон: Не може да гарантираме какво бъдеще очаква британския бизнес след Brexit

  • Свят

Великобритания не може да каже на британския бизнес със сигурност какви ще бъдат бъдещите му отношения с Европейския съюз след Brexit.

Това заяви британският министър по въпросите на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Грег Кларк, цитиран от Ройтерс.

„Това са преговори, които предстоят. Не можем да гарантираме финалното положение, докато то не бъде договорено и от двете страни“, каза той в интервю. Mинистърът също така не уточни и какво ще иска Лондон в преговорите си с ЕС, нито кога правителството ще е готово с евентуалната си позиция.

Коментарът на Кларк идва, след като по-рано днес Британската търговска камара публикува отворено писмо до правителството, че нейното търпение относно липсата на яснота от страна на Лондон се изчерпва. В него се казва, че „бизнесът има нужда тези, които са избрани да управляват страната, да взимат решения“, съобщава вестник Guardian.

Представителите на бизнеса искат от властите повече яснота за търговските и митнически отношения на Лондон с ЕС след 2019 г.

Писмото, подписано от председателя на камарата Франсис Мартин и главния й директор Адам Маршал, посочва, че всички 75 хил. фирми членки на организацията имат усещането за „продължаващо разделение“ по върховете на правителството.

„Дори сред многото оптимистични, гледащи към бъдещето фирми – тези, които виждат възможности, търпението е на привършване“, се казва в текста.

Мнозина представители на бизнеса се страхуват, че Великобритания може да стигне до т. нар. твърд Brexit без споразумение, който да доведе до редица нежелани последствия като отслабване на позициите на Запада, нарушаване на мира в Северна Ирландия, излагане на опасност британската икономика или подкопаване на позициите на Лондон като световен финансов център.

Великобритания вече се съгласи на принципна основа с ЕС след напускането на общността да има преходен период, условията по които се очаква да бъдат приключени до март.

Етикети:
Категория Свят | 2018/02/09 последна редакция в 2:00 PM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
31 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Реклама

Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Последни коментари

Спонсорирани връзки