Начало Лондон Лондон: Не можем да спрем бойната мощ на Москва

Лондон: Не можем да спрем бойната мощ на МоскваКатегория Лондон | 2018/01/24 at 11:27 AM | 127
Коментари ->> Добави Коментар

Великобритания трудно би могла да противостои на военната мощ на Русия и на други страни,

ако не инвестира още средства в своите въоръжени сили, смята началникът на британския генерален щаб, цитиран от BBC.В подготвена за реч, разпространена предварително от министерството на отбраната,

генерал Ник Картър заявява, че Русия развива все по-агресивни въоръжени сили и е демонстрирала вече в Сирия, че може да използва високотехнологични ракети с голям обсег.

Освен това според генерал Картър редица военни маневри, които извърши миналата година Русия, са представлявали симулации на атаки срещу Северна Европа – от Калининград до Литва.

“Трябва да реагираме на тези заплахи още сега, не можем да си позволим да стоим със скръстени ръце”, ще заяви генерал Картър пред Кралския институт за въоръжените сили в Лондон – мозъчен тръст за изследвания в отбраната и сигурността.

“Способността да предвиждаме заплахите и да реагираме ще намалее, ако не поддържаме равнище като това на нашите противници“, изтъква шефът на британския генерален щаб. За да възпират реално заплахите, британските войски трябва да разполагат с възможности на съвременно ниво, за бързо вземане на решения и бързо разполагане на сили, добавя той.

Генералът ще говори за “все по-реалните заплахи, представляващи риск” за Обединеното кралство, посочва Кралският институт за въоръжените сили. Изявленията му ще бъдат направени след години съкращения на разходите и бюджетни ограничения, сериозно засегнали британските въоръжени сили и станали причина за натиск върху финансовия министър Филип Хамънд.

Според печата министърът на отбраната Гавин Уилямсън призовава да бъде увеличен бюджетът на въоръжените сили. Изявленията на генерал Картър вероятно ще засилят натиска върху финансовия министър.Етикети: # # # #

Категория Лондон | 2018/01/24 at 11:27 AM
128 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Факти | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама