Лондон осигурява още £105 млн., за да опази бездомните от улиците

      Публикувано на Sunday, 28 June , 2020      876 Прегледа     
Лондон осигурява още £105 млн., за да опази бездомните от улиците

  • Коронавирус

Британското правителство отпуска още £105 млн. в подкрепа на бездомните и поставените под риск от оставане без покрив над главата,
като поредна финансова мярка за ограничаване разпространението на COVID-19.

В началото на пандемията през март бяха отпуснати едва £3,2 млн. за хората в подобно положение, но фактът, че из страната има около 15 000 бездомници, принуди властите да увеличат този бюджет.

Парите имат за цел да осигурят не само подслон, но и храна и медикаменти за нуждаещите се, които попадат и сред най-рисковите групи с оглед липсата на санитарни условия на улицата.

Проучване на медията показва, че изминалите три месеца са дали положителен ефект върху част от бездомниците. Известна част от тях са се отказали от алкохола, който първоначално ги е довел до това положение.


Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2020/06/28 последна редакция в 7:09 AM
Източник : Канал 3 | Снимка : Google
877 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки