Начало Лондон Лондон отхвърли второ искане на Асандж за отмяна на заповедта за арест

Лондон отхвърли второ искане на Асандж за отмяна на заповедта за арестКатегория Лондон | 2018/02/18 at 2:00 PM | 68
Коментари ->> Добави Коментар

Британски съдия отхвърли втори опит на основателя на “Уикилийкс” Джулиан Асандж за отмяна на заповед за задържането му,което означава, че той ще бъде арестуван, ако напусне еквадорското посолство в Лондон, съобщават АП и АФП.

През миналата седмица съдия Ема Арбътнот обяви, че заповедта остава в сила, тъй като се отхвърлят исканията на адвокатите на Асандж заповедта за арест да бъде отменена, защото той повече не е издирван за разпит в Швеция.

Днес същият съдия отхвърли аргументите на адвокатите на Асандж, че повече не е в публичен интерес да се държи в сила издадената през 2012 г. заповед за задържането му.

Според Арбътнот “арестът е пропорционална мярка” на действията на Асандж.

Асандж се укрива в посолството от юни 2012 г., за да избегне екстрадиране в Швеция. Шведската прокуратура разследваше основателя на “Уикилийкс” за сексуално посегателство срещу две жени през 2010 г. През миналата година Швеция прекрати случая, но срещу Асандж все още има заповед за задържането му заради нарушаване на гаранция през 2012 г.Етикети: # # # # #

Категория Лондон | 2018/02/18 at 2:00 PM
69 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Нюз | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама