Начало Лондон Лондон отказа дипломатически статут на Асанж

Лондон отказа дипломатически статут на Асанж

Джулиан Асанж


Категория Лондон | 2018/01/12 at 7:00 PM | 95
Коментари ->> Добави Коментар
Правителството на Великобритания отказа да издаде дипломатически паспорт на Джулиан Асанж, съобщи “Гардиън”, като се позова на източник от външно министерство.

Според информацията, Еквадор е отправил запитване до британското правителство дали е възможно Асанж да получи статут на дипломат, за да може да напусне страната, без да бъде арестуван.

Вчера се появиха информации в британски медии, че Еквадор обсъжда вариант с извеждането на основателя на Уикилийкс от посолството си в Лондон заради разногласия с него по темата за независима Каталуния.Формално от Еквадор отрекоха такова намерение, поне докато “има опасност за живота на Асанж”.

Стана известно още, че на пребиваващия в посолството австралиец през декември 2017 година са предоставени документи да кандидатства за еквадорско гражданство.

Става дума за граждански идентификационен номер 1729926483, който отговаря на провинция Пинчинча в централен Еквадор.

Дали това означава, че австралиецът има вече еквадорско гражданство, не е ясно. Не е ясно и дали той все пак ще получи такова.

Дори това да се случи обаче, Асанж ще бъде арестуван, ако напусне посолството, посочиха представители на британските власти. Те препоръчват основателят на Уикилийкс да напусне сам посолството и да се яви пред съда.Етикети: # # # # #

Категория Лондон | 2018/01/12 at 7:00 PM
96 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Дир | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама