Начало Лондон Лондон предлага зона за свободна търговия след Брекзит

Лондон предлага зона за свободна търговия след БрекзитКатегория Лондон | 2018/07/09 at 7:00 PM | 30
Коментари ->> Добави Коментар

Британското правителство е постигнало обща позиция за създаване на зона за свободна търговия между Великобритания и ЕС след Brexit.

Това бе обявено от премиера Тереза Мей в свое изявление след заседание на кабинета в Чекърс, извънградската резиденция на британските премиери на 70 км северозападно от Лондон, предаде Reuters.

„Кабинетът договори общата ни позиция за бъдещето на преговорите ни с ЕС. Предложението ни е за създаване на зона за свободна търговия между Великобритания и ЕС с набор от общи правила за промишлените стоки и селскостопанската продукция”, казва Мей. „Договорихме се и за нов митнически модел, който ни дава свободата да сключваме нови търговски споразумения със страни от цял свят“, добави тя.Според в. “Таймс”, който не цитира източници, Мей е обещала на съюзниците си в кабинета, че ще уволни външния министър Борис Джонсън, ако той се опита да подкопае преговорната позиция на правителството с ЕС.

Някои британски вестници писаха, че Джонсън, който бе сред водачите на лагера за напускане на ЕС на референдума за Brexit от 2016 г., вчера преди заседанието на кабинета се е срещнал с най-малко петима други министри, с които е обсъдил как да реагират на плана на Мей.

В изявлението на правителството се посочва, че Великобритания ще продължи и подготовката за сценарий за Brexit без постигнато споразумение с ЕС за бъдещо сътрудничество.

Тереза Мей заяви също, че следващата седмица британското правителство ще публикува Бяла книга, в която ще бъде подробно описано как Лондон възнамерява „да си върне контрола над своите пари, своите закони и своите граници“.

Преговарящият за Brexit от името на ЕС Мишел Барние написа в Twitter, че с нетърпение очаква публикуването на Бялата книга и че ще направи оценка на предложенията на британското правителство, за да прецени дали те са осъществими и реалистични.Етикети: # # # #

Категория Лондон | 2018/07/09 at 7:00 PM
31 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : Економик | Снимка : Google
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Реклама