Лондон препоръча само чекиран багаж при летене

      Публикувано на Sunday, 21 June , 2020      550 Прегледа     
Лондон препоръча само чекиран багаж при летене

  • Коронавирус

Правителството на Обединеното кралство публикува насоки, предназначени да сведат до минимум рисковете от коронавирус при летене.

Препоръките казват, че целият багаж трябва да бъде чекиран, пътниците трябва покриват лицата си на летището, а контактът лице в лице с персонала трябва да се сведе до минимум.
Министерството на транспорта заяви, че остават съветите му хората да избягват несъществените пътувания.

Насоките привлякоха бързо острите критики на компаниите от авиационния бранш.

Авиокомпанията Ryanair заяви, че съветите за ръчния багаж са “безсмислени”, като отбелязва, че чекираните куфари се обработват и докосват от множество хора, докато ръчният багаж се докосва само от пътника.Вместо това нискобюджетната компания препоръча на пътниците да минимизират чекирания багаж в полза на една или две чанти ръчен багаж.

Авиационната индустрия беше силно засегната от ограниченията за пътуване заради коронавируса, като организацията Airlines UK предупреждава, че правилата за карантина “биха убили ефективно въздушните пътувания”.

Министърът на транспорта Грант Шапс заяви:

„Съветът на правителството в момента остава да се избягват всички несъществени пътувания, но днес ние предприемаме необходимите стъпки, за да гарантираме, че е създадена рамка, за да може авиационната индустрия да се възстанови бързо, но и безопасно, след премахване на ограниченията за пътуване”.

Правителствените власти също съветват пътниците да мият редовно ръцете си след докосване на повърхности и да останат седнали през повечето време на полета, доколкото е възможно.

Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2020/06/21 последна редакция в 3:00 PM
Източник : Економик | Снимка : Google
551 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки