Начало Брекзит, Великобритания, Лондон Лондон продължава да подготвя обществото за „твърд” Брекзит

Лондон продължава да подготвя обществото за „твърд” БрекзитКатегория Брекзит, Великобритания, Лондон | 2018/09/13 at 9:00 PM | 37
Коментари ->> Добави Коментар

На британците може да се наложи да си извадят международно разрешително, за да карат по европейските пътища


Обединеното кралство, за което вероятността да излезе от Европейския съюз без споразумение (т.нар. „твърд” Брекзит) расте с всеки изминал ден, продължава да подготвя обществото си за този сценарий. Лондон днес публикува нови съвети към компаниите и гражданите за промените, очаквани при напускане на ЕС без сделка, които ще засегнат всичко от роуминг такси до автомобилни стандарти.Въпреки че нови сигнали от Брюксел подхраниха надеждите, че Лондон и Брюксел ще сключат споразумение преди датата за Брекзит – 29 март 2019 г., двете страни по преговорите остават разделени по около 20% от въпросите. Сред тях е и този как да се избегне въвеждането на твърда граница между Северна Ирландия и Република. Мнозина бизнес лидери и инвеститори се опасяват, че политиците могат да не постигнат съгласие.


При подобен сценарий Великобритания ще бъде изправена пред сътресения на финансовите пазари и проблеми с търговията


Лондон ускори съставянето на планове за действия в случай на липса на споразумение за Брекзит съветите към гражданите и компаниите вече включват възможните последици в редица области, включително петрол и газ, екологични стандарти и защита на личните данни. Също така са засегнати рутинни въпроси като шофирането в ЕС и пътуването до страни членки на Блока с британски паспорт.

Според правителството на британските шофьори може да им се наложи да получат международно разрешително, за да карат по европейските пътища, тъй като шофьорските им книжки вече няма да бъдат валидни в блока. Шофьорските книжки на европейските граждани обаче ще важат в Обединеното кралство. Британците са изправени също пред вероятността да плащат повече, за да използват мобилните си телефони в ЕС, тъй като ограниченията върху таксите за роуминг на данни може да спрат да се прилагат.


Британското правителство обаче ще разработи законодателство за ограничаване на месечните сметки до 45 британски лири


Лондон отново ще започне да издава британски сини паспорти в края на 2019 година. За да пътуват в ЕС, британските граждани ще трябва да се уверят, че паспортите им са издадени през последните десет години и са валидни поне още три месеца. Британското правителство освен това повече няма да участва в разработки по европейската навигационна система Galileo.


Засега ирландските граждани ще имат право да влизат и остават на британска територия, а по границата между Ирландия и Великобритания няма да се извършва рутинен имиграционен контрол. Британските организации ще трябва да гарантират, че ще могат да продължат да получават лични данни за клиентите си в ЕС.


Миналия месец британските власти публикуваха първите 25 от общо 80 технически бележки, които дадоха подробности за очакваните промени в митата, финансовите услуги, държавната помощ и лекарствата, ако Великобритания излезе от ЕС без сделкаЕтикети: # # # # #

Категория Брекзит, Великобритания, Лондон | 2018/09/13 at 9:00 PM
38 | Коментари ->> Добави Коментар
Източник : economic.bg | Снимка : Лондон ДНЕС
Абонамент за Бюлетина на Лондон ДНЕС

Ако сте харесали тази статия, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Twitter и Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.

Коментирай с Фейсбук

Най-четено в Лондон ДНЕС

Реклама