Лондон разреши групови събирания на до шестима души

      Публикувано на Saturday, 30 May , 2020      2660 Прегледа     
Лондон разреши групови събирания на до шестима души

  • Коронавирус

Групи до шест души от различни домакинства ще могат да се срещат навън в Англия от понеделник, заяви премиерът на Великобритания Борис Джонсън.
Те могат да се срещат в градини и частни открити пространства, стига да стоят на разстояние два метра, допълни той, цитиран от Би Би Си.

“Тези промени означават, че приятелите и семейството ще започнат да се срещат с близки” – и това би било “дългоочакван и радостен момент”, добави той.

На брифинг на “Даунинг стрийт” Джонсън каза на хората, че трябва да се “опитат да избягват да се виждат хора от твърде много домакинства в бърза последователност”, за да помогнат “да се избегне рискът от предаване на вируса в много различни семейства”.

Барбекютата ще бъдат разрешени, потвърди министър-председателят, при условие че хората са “щателни” относно измиването на ръцете си, поддържането на добра хигиена и социално дистанциране.

В Шотландия хората от две различни домакинства могат да се срещат на открито на разстояние от петък, а в Уелс хората от две различни домакинства ще могат да се срещат навън също от понеделник.

В Северна Ирландия сватби на открито с присъстващи 10 души могат да бъдат разрешени от 8 юни.

Джонсън каза, че въпреки лекото отпускане на правилата за срещи с хора навън, хората, които се считат за най-уязвими от Covid-19, засега трябва да продължат да се пазят и да не излизат.

Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2020/05/30 последна редакция в 9:14 AM
Източник : Економик | Снимка : Google
2661 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки