Лондон ревизира данните за смъртността от COVID-19

      Публикувано на Saturday, 18 July , 2020      1628 Прегледа     
Лондон ревизира данните за смъртността от COVID-19

  • Коронавирус

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок нареди да се направи преглед на методиката, по която Англия отчита смъртните случаи от COVID-19,
след като двама учени установиха, че сред тях вероятно има и починали от други заболявания, съобщи Ройтерс.

Начинът, по който изпълнителната агенция на министерство на здравеопазването (Public Health England) изчислява жертвите на болестта от новия коронавирус, дава по-лоши данни за Англия в сравнение с други части на Обединеното кралство, смятат двама британски учени.

Великобритания е най-тежко засегнатата от пандемията европейска страна, като официалните данни за починалите от COVID-19 надвишава 45 000 души.

Според правителството сравненията с други страни са подвеждащи, защото всяка страна брои по различен начин починалите от коронавируса.

Юн Лок от университета на Източна Англия и Карл Хенеган от университета Оксфорд твърдят, че изпълнителната агенция засича данните за смъртните случаи с базата-данни на хората с положителни тестове за новия коронавирус. В резултат на това всеки, който е дал положителна проба за вируса, може да бъде отчетен като починал от тази зараза.

Британският премиер Борис Джонсън обяви на пресконференция, че здравният министър Мат Ханкок ще направи проверка на статистиката на изпълнителната агенция.

В блог пост “Защо никой не може да оздравее от COVID-19 в Англия” двамата учени посочват, че пациентите, които са дали положителна проба за коронавируса, но са успешно излекувани, ще бъдат отчетени като починали от заразата, ако по някаква случайност “бъдат покосени от инфаркт или ги блъсне автобус три месеца по-късно”. Според авторите по тази причина числата за броя на починалите от COVID-19 в Англия варират значително от ден на ден.

В други части на Обединеното кралство статистиката не се води така. В Шотландия например има двадесет и осем дневен период, след който пациент, дал положителна проба, не се брои автоматично като починал от коронавируса.

Според данните на националната статистическа служба във Великобритания са починали над 64 000 души повече от обичайното по време на пандемията. Много здрави експерти ползват тези данни вместо официалните, подавани за броя на смъртните случаи от COVID-19.


Етикети:
Категория Коронавирус, Лондон | 2020/07/18 последна редакция в 3:02 PM
Източник : Дарик Нюз | Снимка : Google
1629 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки