Лондон ще уеднакви регулациите в автомобилния сектор с ЕС след Brexit

      Публикувано на Tuesday, 4 September , 2018      59 Прегледа     
Лондон ще уеднакви регулациите в автомобилния сектор с ЕС след Brexit


Великобритания ще уеднакви регулациите си с тези на Европейския съюз (ЕС) в няколко области, като автомобилния сектор например, след като напусне общността през 2019 г. Това заяви британският министър на здравеопазването Джеръми Хънт, цитиран от агенция Ройтерс.Той също така посочи, че няма вероятност правителството в Лондон да промени позицията си по въпроса с напускането на митническия съюз.

„Ще има области и сектори на индустрията, където сме съгласни да уеднаквим нашите регулации с европейските – автомобилната индустрия може би е очевиден пример заради веригите на доставки, които са интегрирани в нея, но това ще бъде на доброволен принцип“, каза той.

Хънт заяви още, че като суверенна страна Великобритания има правото да реши да промени мнението си. „Това, което няма да направим, е да приемем промени в законодателството, защото ЕС едностранно е взел решение“ за тях, допълни министърът.

В същото време по-рано днес стана ясно, че британският премиер Тереза Мей е спечелила подкрепата на своя разединен кабинет за предложението си за търговска сделка с ЕС след осемчасово заседание с министри.

Това ще позволи на премиера да подготви официалната си реч за целите на Великобритания в преговорите, която трябва да произнесе на 2 март.

Следващия етап от разговорите ще започне след срещата на върха на ЕС на 22 март, като тяхната цел е двете страни да обобщят основната рамка на бъдещото си търговско споразумение до октомври.

По думите на Хънт по време на министерската среща наистина е имало „различни възгледи“ между министрите, но въпреки това според него е бил постигнат „добър прогрес“.

Bloomberg посочва, че въпреки постигнатото съгласие е малко вероятно ЕС да приеме плана на Лондон, тъй като европейските лидери вече заявиха, че няма да позволят на Великобритания да подбира най-добрите аспекти от членството си, без да приема задълженията, свързани с тях.

По-рано през тази седмица Европейската комисия отхвърли намеренията на Лондон, тъй като „не са в съответствие с принципите“ на преговорната позиция на блока.

Ако ЕС се противопостави на предложението на Мей, това може да се окаже пореден тест за единството на нейния кабинет. В същото време британският премиер е изправена и пред заговори от страна на опоненти, включително и в собствената и Консервативна партия.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/09/04 последна редакция в 8:00 AM
Източник : Инвестор | Снимка : Google
60 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки