Лондон със секретен документ за Брекзит без сделка

      Публикувано на Saturday, 23 March , 2019      350 Прегледа     
Лондон със секретен документ за Брекзит без сделка

  • Лондон

Секретен документ на правителството на Обединеното кралство прогнозира,че държавните агенции и служби трябва да работят без прекъсване за продължителен период от време в случай на Брекзит без сделка, съобщи в петък в. “Гардиън”.

Планът за непредвидени обстоятелства, в случай че Обединеното кралство напусне Европейския съюз без сделка вече е бил разпространен до висши служители в правителството.

Документът предупреждава, че най-критичният период в случай на развод с ЕС без сделка ще бъде през първите три месеца, през които доставянето на храна, вода, лекарства и транспорт ще бъде от особено значение.

Планът включва децентрализирани операции и създаването на оперативни центрове, които трябва да се финансират от съществуващите бюджети.

Допълнителни 58 милиона лири са били отделени за допълнителна подготовка на хаотично напускане на Общността, посочват в доклада.

Ръководството за експлоатация също така предвижда малко известна подкомисия по въпросите на борбата с престъпността и търговската готовност да поеме широки правомощия за налагане на спешни мерки като регулаторни съкращения или мобилизация на армията.

По-рано беше съобщено, че британските военни започват да се подготвят за безразборен Брекзит и активират екип в ядрен бункер под главната сграда на Министерството на отбраната.

Етикети:
Категория Лондон | 2019/03/23 последна редакция в 10:25 AM
Източник : Нюз | Снимка : Google
351 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки