Лондон вече не е финансов център №1 в света

      Публикувано на Thursday, 13 September , 2018      94 Прегледа     
Лондон вече не е финансов център №1 в света

  • Лондон

Вижте и кои са Топ 10 финансови центрове в света


Ню Йорк изпреварва британската столица като най-атрактивното място за финансовите компании, сочи проучване, тъй като решението на Великобритания да напусне Европейския съюз принуждава банките да прехвърлят работни места извън страната, за да запазят достъпа до единния европейски пазар.След като Великобритания гласува да напусне ЕС преди повече от две години, някои от най-мощните финансови компании в света, базирани в Лондон, търсят начин да запазят позициите си в трансграничната търговия и бизнес след напускането на Обединеното кралство през 2019 г. Индексът Z/Yen за глобалните финансови центрове класира 100 финансови центъра според фактори като инфраструктура и достъп до висококвалифициран персонал.

Вижте и Топ 10 на финансовите центрове в света според последното проучване


10. Франкфурт, Германия
9. Цюрих, Швейцария
8. Пекин, Китай
7. Сидни, Австралия
6. Токио, Япония
5. Шанхай, Китай
4. Сингапур
3. Хонконг
2. Лондон, Великобритания
1. Ню Йорк, САЩ

Цялото проучване може да намерите ТУК.

Етикети:
Категория Лондон | 2018/09/13 последна редакция в 7:30 PM
Източник : economic.bg | Снимка : Е Вести Лондон
95 Прегледа
Коментари Добави КоментарПодобни публикации

Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки