Лорийн Пауъл Джобс: Коя е съпругата на Стив Джобс, наследила богатството му?

      Публикувано на Sunday, 30 May , 2021      1330 Прегледа     
Лорийн Пауъл Джобс: Коя е съпругата на Стив Джобс, наследила богатството му?

  • Любопитно

Лорийн Пауъл Джобс. Това име далеч не е така добре познато, както това на добре известния и съпруг Стив Джобс.
Но въпреки това 57-годишната милиардерка има много причини да бъде в центъра на вниманието.

Пауъл Джобс наследява богатството на съпруга си след смъртта му през 2011 година, за за изгради собствен бизнес и да използва значителна част от него в подкрепата на различни благотворителни каузи.

Лорийн Пауъл Джобс е родена в Ню Джърси през 1963 година.

Тя учи политически науки и икономика в Пенсилванския университет и след като завършва там започва да работи на “Уолстрийт” – първоначално за Merrill Lynch, а след това за Goldman Sachs.

През 1989 година се записва в Бизнес училището към Станфордския университет. Именно там се запознава с бъдещия си съпруг Стив Джобс. Докато учи там по настояване на своя приятелка отида на лекция, в която участие има и Стив Джобс, когото тя не познава преди това.

По време на събитието двамата се запознават и той я кани на вечеря след няколко дни. Според биографията му, двамата стават неразделни след първата си среща. 2 години по-късно те се женят в хотел в Национален парк Йосемити, намиращ се в Калифорния.

Двойката има три деца – Рийд, Ерин и Ийв. Когато Стив Джобс умира през 2011 година, Лорийн наследява неговите дялове в Apple и The Walt Disney Company, което я превръща в милиардер.

Скоро след сватбата им Лорийн започна да се занимава с различни благотворителни дейности. В Пало Алто тя помага за обучението на студенти в неравностойно положение.

През 1997 година тя основава неправителствената организация College Track, чиято цел е да бъдат подпомагани такива кандидат-студенти от бедни семейства. Към днешна дата организацията има центрове в три щата.

През 2004 година Лорийл Пауъл Джобс поставя началото на Emerson Collective – компания, която набира средства за различни каузи, включващи подкрепа за мигранти, образование и други. Също така тя е член на редица други организации, включително на Climate Leadership Council.

Наред с всичко това тя е запален колекционер на произведения на изкуството, но и на спорта. Тя е собственик на 20% от компанията, която е собственик на баскетболния отбор “Вашингтон Уизардс” и хокейния “Вашингтон Капиталс”.

Лорийн Пауъл Джобс използва голяма част от богатството си за финансиране на различни каузи, а през 2014 година Forbes я провъзгласява за една от най-влиятелните жени в света.

Пред News York Times през миналата година тя посочва, че не възнамерява да оставя богатството си на своите деца.

Лорийн Пауъл Джобс е собственик на жилище в Сан Франциско, оценявано на 16,5 милиона долара. То разполага с 6 спални, още толкова бани и прекрасна гледка към града. Също така тя е собственик на още три имота в Сан Франциско, включително къщата, в която живее със Стив Джобс.


Етикети:
Категория Любопитно | 2021/05/30 последна редакция в 6:00 PM
Източник : Днес Плюс | Снимка : Google
1331 Прегледа
Коментари Добави КоментарБГ Медия - Медия за Българите в Лондон

Подобни публикации


Живот и Работа в Лондон - Често задавани Въпроси

Актуална и полезна информация за Българите във Великобритания. Новини за Българите в Лондон. Списък с най-често задаваните въпроси за намиране на работа във Великобритания. Полезна информация при подготовка на документи за работа и престой във Великобритания.


Редакционният екип на Лондон ДНЕС би искал да предостави на всички свои читатели от Лондон и целия свят възможността да участват активно в развитието на сайта! Ако си видял нещо интересно, забавно, скандално - просто нещо, което си заслужава да видят повече хора. Снимай го и го сподели в Лондон ДНЕС заедно с кратък текст.

Можете да се абонирате за страниците ни във Facebook , Google, или да използвате нашия RSS фийд канал, за да четете винаги най-важните новини за Лондон, Великобритания и света.


Имате информация, която искате да достигне до нашите читатели?

Изпрати статия

Спонсорирани връзки